Futsal csapatunk első pontjait gyűjtheti be a bajnokságban.

Férfi futsal, NBI, alapszakasz, 3. forduló
Elek Gyula Aréna, 14.05: Ferencváros – FC Veszprém
Jegy: 500 Ft
TV: M4 Sport+

Nagyon érdekes meccsre van kilátás a Népligetben. Ha a múltheti Újváros – Veszprém meccsre azt mondtuk, hogy presztízs csata, akkor erre az összecsapásra ez hatványozottan igaz. Mind a két mester irányította a másik együttest. Madarász János hat évig volt a Veszprém mestere, így jól ismeri az ellenfelet. Fehér Zsoltnak sem kell bemutatni a fővárosi játékosokat, hiszen sokakkal dolgozott együtt még a Dunaferrnél. A zöld-fehéreknél Madarász-mester 10 hónapja érkezett, és kisebb csodát téve remekül szerepeltek. Ehhez a kerethez nyáron még minőségi játékosok érkeztek, és úgy tűnt, élcsapat lehet a Ferencváros. Ehhez képest három forduló után nulla pont áll a csapat neve mellett. Az első két fordulóban jól játszott a csapat, de a helyzetkihasználás igen gyengére sikerült. A legutóbb viszont a játék képe sem volt a legjobb, igaz a sok sérültnek köszönhetően kissé tartalékosan vágtak neki a kecskeméti mérkőzésnek. Ahhoz képest most Cseri, Fülöp és Büki is visszatér, akikkel nagyobb lesz a variációs lehetőség. Ami biztos, hogy a legutóbb kiállított Érsek Róberttel nem számolhatnak a népligetiek. A legnagyobb erősítés Büki lehet, akinek a góljai nagyon hiányoznak. Ő is fél éve nem lépett pályára, így biztos ég benne a bizonyítási vágy. Ugyan úgy, mint Komáromi Péterben a másik oldalon. Ő kereken nyolc hónapja játszott utoljára tétmeccset. Ő is biztosan ég a bizonyítási vágytól, főleg volt csapata ellen. Neki a legutóbbi népligeti vendégjátékukról egyébként nincsenek jó emlékei. Nem elég hogy kikaptak, még ki is állította a játékvezető. Most biztosan jobban fog figyelni, hogy ez ne fordulhasson elő és akkor nagy segítségére lesz az egyébként is remek formában lévő veszprémieknek. Fehér Zsolt irányításával hibátlan mérleggel, első helyen áll a bakonyi alakulat. Ráadásul ebből kétszer idegenben gyűjtötték be a három pontot, ami még értékesebbé teszi az elmúlt heteket. Ezek ismeretében nem csoda, hogy önbizalommal telve és bizakodva várják az összecsapást.

A két csapat formáját tekintve nem kérdés, hogy a vendégek az esélyesebbek, de a Fradi bármikor képes egy jó eredményre, amennyiben a hazai játékosok jó napot fognak ki. A vendéglátók számára égető lenne elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, különben szép lassan elbúcsúzhatnak felsőházi álmaiktól. Ezek fényében a nagyobb teher rajtuk van, mondhatni győzelmi kényszer alatt játszanak. A kérdés, hogy kinek törik meg a sorozata. Felfokozott, izgalmas meccsre van kilátás.

Madarász János

Egy önbizalomtól duzzadó ellenfelet fogadunk vasárnap, hiszen nagyon jól elkapták a rajtot. Mi jelenleg egy másik úton vagyunk, nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy elképzeltük. Viszont bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, nem vagyunk szétesve. Egy biztos, adottságainkat tekintve nem úgy szerepelünk, ahogy az elvárható lenne. Csapat szinten nincsenek nagy problémáink, viszont egyéni szinten nem az jön ki egy-két játékosomból, amire képesek. Ott kell fejlődnünk. Meg kell mindenkinek érteni, hogy nem a kifogásokat kell keresni, hanem a megoldást kell megtalálni, a jelenlegi helyzetünkben. Én nagyon bízom a játékosaimban, remélem ők is bíznak önmagukban. Jó mérkőzést várok, és győzelmet.

Futsal Hungary