Horváth Attila fiai végig vezetve, magabiztos sikert arattak a kék-fehérek otthonában.

Férfi kézilabda, NBI, 4. forduló
Tatabánya KC 24-27 (12-16) Ferencváros
Gólok: Schäffer 5, Füzi 4, Nagy 4, Pordán 4, Bujdosó 3, Kovacsics 3, Mikita 3, Bognár 1

Bővebb beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Kiválóan kezdtünk, pár perc alatt 5-1-re sikerült elhúznunk, egyből időt is kért a csapatunkkal korábban bronzérmet nyerő Vladan Matics. Sajnálatos esemény is történt, korábbi játékosunk, Ancsin Gábor rálépett csapattársa lábfejére és kiment a bokája, nem tudta folytatni a játékot, mielőbbi jobbulást kívánunk! A Bányász ekkor még meg tudta magát rázni, ki is egyenlítettek 8-8-nál, de a vezetést már nem tudták megszerezni és mivel feljavult a kapusteljesítményünk, így a félidőre négygólos előnnyel mehettünk. A szünet után sem változott a játék képe, olyannyira nem, hogy Matics mester 7 perc alatt kikérte a maradék két idejét, de hiába, nem tudták megállítani a Fradit. A hajrában több fiatalunk is szerephez jutott, nem okoztak csalódást, Füzi fontos gólokat lőtt, míg Deményi kulcspillanatokban védett a kapuban, csak akkor tudott zárkózni a Tatabánya, amikor emberhátrányba kerültünk.

Kovacsics Péter

Fontos volt, hogy úgy mentünk bele a meccsbe, hogy nagyon akartunk már az elejétől a győzelmet, tudtuk, hogy 60 percig kell küzdenünk, mert a Tatabánya fel tud állni 6-8 gólos hátrányból is akár. Úgy is készültünk, hogy végig ott kell lennünk fejben. Sikerült fegyelmezetten játszanunk, de azért nekünk is voltak hibáink, nagyon kellett, hogy hat góllal el tudtunk menni a végjáték előtt, de így is, hogy jól védekeztünk, közelebb tudtak jönni még a végén.

Horváth Attila

Gratulálok a csapatomnak, de a Tatabányának is, nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl. Két hete nem játszottunk, így nehéz élesen tartani a játékosokat. Nyomás nélkül jöttünk egy nagyon jó csapathoz, ezért is tudtunk könnyedén játszani. Hibáztunk, de olyan hibát nem csináltuk, ami a győzelmünkbe került volna. 60 percből 50 percet mi irányítottuk a játékot, nem nyugodtunk meg öt-hat gólos vezetésnél sem, mert tudtuk, hogy a Tatabánya a Balatonfüred ellen is felállt. Nagyon boldog és büszke vagyok. Sajnálom, hogy a szurkolóink nem láthatták ezt a helyszínen, de remélem a tévé előtt élményt szereztünk nekik.