Tegnap hajnalban indultunk, a megérkezést követően a norvég egészségügy azonnal mintát vett mindenkitől, ha minden jól megy, akkor ma elhagyhatjuk a karantént és edzhetünk a szombati, Vipers elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

Csapatunk csütörtökön 4:45-kor indult, előbb Amsterdamba, majd onnan mintegy három órás várakozást követően Kristiansandba repült – mondhatjuk, hogy szerencsére különösebb esemény nélkül. A Norvégiába való megérkezést követően a küldöttség valamennyi tagját egyenesen a hotelbe szállították, s ott következett a beígért koronavírus-teszt. Ennek eredményéig, várhatóan pénteken délutánig a hotelből nem mozdulhat ki senki. Reményeink szerint pénteken este már lesz lehetőség edzést tartani, majd szombaton következhet a meccs – a csapat a norvégiai tartózkodása alatt egyébként a remélt negatív tesztek megérkezését követően sem mozdulhat ki a hotelből, illetve a vele egy épületben található sportcsarnokból.

Bognár László, ügyvezető

A sajnálatos vírushelyzet miatt igen speciális idény vár csapatunkra. A Norvégiába történő utazásunkat időben leszerveztük, de a norvég beutazási szabályok szeptember 12-én nagyon megszigorodtak, ezek értelmében a megérkezésünket követően tíz napot karanténban kellene töltenünk. Természetesen ez számunkra nem lehetséges, ezért hosszas egyeztetést követően külön engedélyt kapva úgy utazhattunk Norvégiába, hogy a szállodába érkezésünket követően a norvég egészségügy azonnal mintát vett a delegációtól, és az eredmények megérkezéséig senki nem hagyhatja el a szállodát, még edzés idejére sem. Az eredeti tervek szerint péntek hajnalban utaztunk volna Kristiansandba, de a péntek kora délutáni tesztelés esetén a norvég hatóságok nem tudták garantálni, hogy a mérkőzésre való bemelegítés kezdetéig megérkeznek az eredmények, márpedig ennek hiányában csapatunk nem léphet pályára, ezen felül sem pénteken sem pedig szombaton nem lett volna lehetőségünk edzést tartani. Így sajnos nem maradt más választásunk, egy nappal korábban, csütörtökön kora reggel repültünk Kristiansandba, és a tesztek eredményének kézhezvétele után pénteken lesz lehetőségünk a helyszínen edzeni. A változás miatt kezdeményeztük a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzés halasztását, hogy a pénteki edzés mellett már szerdán is két edzéssel készülhessünk a klasszisok sorát magáénak tudó norvég csapat ellen, ha már ezt követően másfél napig erre nem lesz lehetőségünk, de végül a halasztásra nem volt lehetőség. Szívből remélem, hogy ilyen körülményes és nehéz utazás után egészségben, illetve szép eredménnyel térhetünk majd haza.

További hír, hogy a Danyi – Elek páros kihirdette a válogatott keretet a soron következő edzőtáborra, tíz játékosunk kapott meghívót: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Kovács Anett, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Pásztor Noémi, Szekeres Klára, Háfra Noémi, Márton Gréta és Schatzl Nadine.

Fradi.hu, MKSZ