Horvát lapszemle a Dinamo Zágráb Bajnokok Ligája búcsúja után.

Dráma Budapesten – korábbi Lokosi-játékos ejtette ki a Dinamót!” – Ugyan a zágrábiak fogadkoztak, de a BL-főtábla elszállt és az EL sincs még meg – írja a Sportske novosti internetes oldala. Hiába volt a horvátoknak is számos lehetőségük, illetve hiába voltak egy lépésnyire a playoffkörtől, mindezeket eljátszották – áll a megállapítás.

A Jutarnji list érdekes felütésben tárgyalja a Dinamo Zagreb második kapott gólját: „Meg kell nézni azt a hibát, melyet egy húszmillió eurós játékos vétett és a volt Lokomotiva-labdarúgó sorsdöntő helyezését…” Nehéz lesz megemésztenie a zágrábiaknak ezt a vereséget, míg a Ferencváros visszavágott a tavalyi kiesésért.

Túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves túl erős volt Mamic csapatának” – fogalmazott az újság utalva arra, hogy a zágrábiak az előző körben 11-esekkel nyertek Kolozsváron a CFR ellen.

Zoran Mamic könnyen kihullott onnan, ahol tavaly Bjelica még brillírozott” – szúr oda keményen a Vecernji list sportrovata a Dinamo mostani szakmai stábjának, és nem mulasztja el megjegyezni, hogy a „kékek” történetük során először estek ki az európai porondról magyar csapat ellen.

A gol.dnevnik.hr portálja kommentárjában így indít: „Mamic saját magát ‘lőtte’ lábon: az ifjabbik testvér nagyot hibázott, a Dinamo együttese nagyon rosszul nézett ki, és a java még csak most következik” – olvashatjuk Ivica Medo sorait. A legfájóbb, hogy a horvát kirakatcsapat abban a stadionban esett ki, amelyben az előző idényben szinte gálázott, igaz a mostani történet már Kolozsváron elkezdődött… Túlságosan is könnyedre vették a stílust a zágrábiaknál, s ennek itták meg a levét, de ahogy a világban és a labdarúgásban is az utóbbi egy évben óriási változások történtek, úgy a zágrábi kispadon is egy kisebb: nevezetesen már más ül azon…

Az Index.hr hírportál szerint Zoran Mamic tréner a Ferencváros hőse. Nem a játékosokról kell beszélni, az a hibás, aki olyan felállásban küldte őket pályára, hogy előtérbe kerültek minőségbeli hiányosságaik, rossz formájuk vagy napjuk – olvasható a honlapon.

A portál szerint a Dinamo azóta nem rendelkezik erős játékos kerettel, amióta Nenad Bjelica korábbi edző elhagyta a csapatot. Az elmúlt öt hónapban a zágrábi klub egyszer vagy kétszer tudott győzni, és ellenfelei minden alaklommal legalább két fokkal gyengébbek voltak nála – írták.

A 24sata.hr oldalán az egykori legendás horvát szövetségi kapitány, a Dinamót pályafutása során négyszer is irányító Ciro Blazevic szólalt meg, kemény szavakkal kommentálva a pályán látottakat.

Hát, fiatal barátom, Budapesten a gyengébb legyőzte az erősebbet. Emiatt duplán fáj a vereség. Nem értem például, miért vette le a pályáról Mamic Majert, aki képes egy villanással is eldönteni egy mérkőzést. A papíron sokkal erősebb Dinamo kikapott egy rosszabb csapattól, amelynek talán csak egy normális játékosa van” – fogalmazott a már 85 éves, egykori vb-bonzérmes (1998) szakvezető.

A Dinamo fogatlan oroszlán volt ezen az estén” – utal az egyik cikk szerzője arra, hogy bár a horvátok voltak ezúttal is a párharc esélyesei, Rebrov mester legénysége a Celtic után újabb favoritot tudott búcsúztatni.

A honlap fájdalmas és fontos tényként említi, hogy a kiesés a presztízsen túl anyagilag is rendkívül érzékenyen érinti a Dinamót, amely így elesett a mostani győzelemért járó ötmillió, és a BL-csoportkörért járó húszmillió eurótól is. „A kék pénzszállító furgon a Dunába zuhant” – írják.

Csakfoci, Fradi.hu, M4 Sport, NSO