Clubunk Európa-bajnokának tesztje pozitív lett – jelenleg is tünetmentes sportolónk.

– Kitől tudta meg, hogy pozitív lett a koronavírustesztje?
– A válogatott keretünk orvosa hívott fel. Érdekes, minden teszt után ő telefonált eddig, vagyis minden úgy történt, mint máskor, ám amikor megláttam a nevét a kijelzőn, magam sem tudom, miért, sejtettem, mit fog mondani.

– Mi volt az első gondolata, miután letette a telefont?
– Nemigen értettem, hogyan kaphattam el a fertőzést, hiszen annyira figyeltem mindenre, de tényleg minden apróságra. Nem jártam sehová, csak edzésre. Meglepett az eredmény.

– Vannak tünetei?
– Nincsenek, és nem is voltak.

– Szomorú, csalódott, elkeseredett?
– Valójában egyik sem, viszont az nagyon megvisel, hogy kimaradok az edzésekből. Ez volt az egyetlen ok, ami miatt korábban is tartottam a vírustól, most ez bekövetkezett. Megkérdeztem az orvosunkat, otthon azért felülhetek-e a szobakerékpárra, de sajnos nem tehetem meg ezt sem. Kifejezetten kérte, hogy csak pihenjek, emellett persze szigorú orvosi felügyelet alatt állunk valamennyien. Vitaminokat szedek, sok vizet iszom, és várom, hogy leteljen a karantén időszaka.

– Mivel foglalja el magát?
– Még csak néhány napja vagyok bezárva a lakásba, egyelőre jól viselem. Leginkább sorozatokat nézek.

– Edzőivel tartja a kapcsolatot?
– Persze, Lina és Ákos is többször hívott már, mindketten megnyugtattak, hogy nem lesz semmi gond, túl leszünk ezen is, és folytathatjuk a munkát. Bánt ez az egész, tényleg azt hittem, mindent megteszek azért, hogy ne kapjam el a vírust, úgy véltem, az óvintézkedésekkel, az odafigyeléssel, az elővigyázatossággal ki lehet védeni a fertőzést – úgy látszik, mégsem. Pedig olyan jól és hamar feldolgoztam, hogy a világkupa-sorozat első állomásait törölték, élveztem, hogy végre van időm arra, hogy keményen és sokat dolgozzak.

– A két hét kényszerű leállás soknak számít?
– A felkészülésünk során nehezebb és valamivel könnyebb hetek váltogatják egymást, éppen az előbbi következett volna. Ráadásul jó formában voltam, a csapatban én voltam most a legjobb, hiszen az edzéseket csak én bírtam végig minden alkalommal. Rossz érzés, hogy megszakad a felkészülésem, hogy nem folytatódik ez a felfelé ívelő szakasz.

– A vírus – egyelőre – leginkább a fiatalok körében terjed. Mit üzen a kortársainak?
– Vigyázzanak magukra! És vigyázzunk az idősekre! Ez átmeneti időszak, túléljük ezt is, ráadásul a fiatalok többségének erős a szervezete, vagyis jó eséllyel tünetmenetesen vészelhető át a fertőzés, de tényleg figyeljünk oda, és ne adjuk tovább a vírust másoknak!

NSO