Nem véletlen támadónk kirobbanó formája.

A dél-szudáni származású csatár 2019 elején érkezett a Fradihoz, és a feleségével remekül érzik magukat Budapesten. Az örömük néhány hét múlva első gyermekük születésével lesz teljes. A Paks elleni pénteki bajnokin (5-0) mesterhármast jegyző Tokmac a gólörömével is jelezte, hogy alig várja a nagy napot.

Az egyik gólomnál azért dugtam a mezem alá a labdát, mert októberben születik meg a fiam– mondta a mérkőzés után a négy találatával az NB I-es góllövőlistát vezető légiós. – Nem lőttem még mesterhármast karrierem során, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Élvezem a játékot a Fradiban, remélem, mindenki látja.

Tokmachoz hasonló cipőben jár egyébként a Fradi keretéből Sigér Dávid (29) is, aki a feleségével novemberre várja kisfiuk érkezését, míg tavaly Dibusz Dénes (29), Szécsi Gergő (31) és Botka Endre (26) lett apuka a gárdából.

Egy rendezett családi háttérrel, boldog párkapcsolatban élő sportoló számára mindenképpen pluszenergiát ad egy gyermek, ennek az extra motivációnak lehet teljesítményfokozó hatása is, természetesen már a várakozás időszakát is feldobottság jellemzi – magyarázta lapunknak Nagy Sándor (58) sportpszichológus. – Egy jó közösségként működő csapat életében is fontos esemény ez a játékostársak számára, a Ferencvárosnál sem véletlenül fogalmaznak ilyenkor úgy, hogy bővül a Fradi-család.

Tokmac valóban szárnyalt az elmúlt időszakban, a selejtező első körében a svéd Djurgarden ellen duplázott, majd a második fordulóban a skót Celtic otthonában győztes gólt szerzett, s a bajnokságban is remekel. A Dinamo elleni egymeccses, budapesti párharc során is nagy szükség lesz a góljaira: tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában éppen a horvát gárda állította meg az FTC-t, s ejtette ki 4-0-s budapesti sikerének köszönhetően.

Felkészült az apaságra

Az apaság előtt álló Tokmac elsősorban családja jótanácsaira számít.

Beszélgettünk a csapattársakkal erről is, de konkrét tanácsot nem kértem tőlük, a baráti körben és a családban is sokaknak van kisgyereke, velük többet beszélgettem arról, mi vár rám. Arról nem is beszélve, hogy én voltam a legidősebb testvér, úgyhogy onnan is gyűjtöttem már tapasztalatokat – mondta korábban az FTC honlapjának Tokmac.

forrás: blikk.hu