Itt a FradiMédia három részes dokumentumfilmjének első fejezete! A második és a harmadik rész holnap és vasárnap kerül fel a YouTube-ra, de a vasárnapi FRADIBL25-rendezvényen 11:30-kor és 16:30-kor is levetítik Üllői úti stadion sajtótermében.

A vetítés mellett már kapunyitáskor, azaz 10.00-kor érdemes kilátogatni az Arénába. Hiszen a vadonatúj Fradi Kamion, a Fradi Múzeum és a Fradi Shop is egész nap várja drukkereinket, de különböző játékokkal is készülünk: lehet majd csocsózni, pingpongozni és teqballozni is (utóbbit a BL-sztárok ellen). És beszélgetések is lesznek a BL-sztárokkal.

(Ferencváros)

Az első részében bemutatják az előzményeket, azaz, hogy a hazai triplázás ellenére miért tekintették teljesen esélytelennek a Fradit az Anderlecht elleni párharc előtt, és a belgák hogyan becsülték le a magyar bajnokot. A főszereplőkkel készített rengeteg friss interjú segítségével kiderül, ki, milyen előzmények után került az Üllői útra, a későbbi BL-csapatba. Korabeli fotókkal, rengeteg archív felvétellel felidézik a két óriási csodát, az Anderlecht kiverését és a Grasshoppers elleni 3-0-s, zürichi győzelmet, valamint az azt követő felejthetetlen ünnepléseket. De arra is fény derül, mi történt a svájci összecsapás szünetében Vincze Ottó le nem cserélése körül.

Az első részben megszólalnak: Albert Flórián, Ballai Attila, Bodnár József, Hajdu Attila, Hajdú B. István, Havasi Mihály, Kecskés Zoltán, Keller József, Kű Lajos, Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Mucha József, Nagy Zsolt, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Schuszter Dóra, Szeiler József, Szűcs Mihály, Telek András, Tobak Csaba, Vincze Ottó, Zoran Kuntics. Illetve archív felvételeken korábbi játékosok, edzők és szurkolók.