Dávidot kérdezték a mai bajnokiról és a Dinamo elleni BL-selejtezőről.

Főpróbaként tekintünk a meccsre, ám olyan főpróbaként amelyen kötelező három pontot szereznünk — mondta Nemzeti Sportnak Sigér Dávid, a Ferencváros 29 esztendős középpályása. – Fontos, hogy ismét ritmusban legyünk, és győzelemmel a hátunk mögött készüljünk a Bajnokok Ligája selejtezőre. Ami a körülményeket illeti: nem tudom, hány hiányzója lesz a Dinamónak, de az biztos, hogy erős csapattal érkezik Budapestre, mégiscsak a horvát bajnokról beszélünk. Ami pedig a Paks elleni mérkőzést illeti: szervezetten védekező és agresszív ellenfélre számítok, ezért eszünk ágában sincs szerdára tartalékolni.

Az FTC a BL előző kiírásában is találkozott a horvát bajnokkal, akkor az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően a Groupama Arénában 4-0-ra nyert a Dinamo.

Az biztos, hogy egyik csapat sem tudja meglepni a másikat — folytatta a négyszeres válogatott futballista. — Az előző idényben lejátszott két egymás elleni meccs mindkét csapatban élénken él, és bár azóta Dani Olmo távozott a Dinamótól, így is bivalyerős ellenfél vár ránk. S hogy min múlhat a továbbjutás? Talán azon, hogy melyik csapat tudja jobb formába hozni magát a találkozóra, és hogy melyik oldalon működik szervezettebben a védekezés csapatszinten. Fontos, hogy kisegítsük egymást, ez mindennek az alapja.

A futballista pozitív élményekkel tért vissza a Népligetbe, az elmúlt hetet ugyanis a válogatottnál töltötte, és Marco Rossi szövetségi kapitány a Törökország, illetve az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-csoportmeccsen egyaránt a kezdőcsapatba jelölte.

A válogatottbeli szereplés minden labdarúgónak nagy lökést ad, én sem vagyok kivétel. A nemzeti csapattól kapott meghívó egyben visszajelzés is, azt mutatja, jó úton járok, és megéri izzadni a hétköznapokban. Kellemes élményekkel, önbizalomtól duzzadva érkeztem vissza a klubcsapatomhoz, remélem, ez a pályán is visszaköszön majd.