Torony mellett Nyíl fiai oktatják a SZISE fiataljait.

Hozzáértő futballedzők dolgoznak a Szent István SE-nél, az egykori FTC-ász Nyilasi Tibor két fia mellett Balogh Gábor, a közkedvelt Torony oktatja a futballistákat.

Balogh a Szent István U19-eseit gardírozza, továbbá azokat a felnőtteket, akik jelenleg a Budapest-bajnokság másodosztályá­ban futballoznak. Az 55 éves tréner játékosként egykor két magyar bajnoki címet szerzett, majd 2001 és 2008 kö­zött a zöld-fehérek utánpótlásánál ténykedett. Sokan em­lé­keznek veszedelmes fejeseire, azok ellen kevés esélyük volt az élvonalbeli kapusoknak, ma­gassága okán pedig Toronynak be­cézték.

A Szent István vezetésével felépítettük a terveinket, jó­magam például azért dolgozom, hogy a jelenleg a Budapest-bajnokság II. osztályában szereplő felnőttegyüttesünkkel felkerüljünk az NB III-ba – magyarázza Gábor, aki egykor az FTC-nél edzőként legalább tíz ifjú tehetséges játékossal foglalkozott.

Kérésünkre kiemeli közülük Futács Márkót, akinek fejjátéka valóban Balo­ghét idézi.

A tréner Nyilasi Tibor két fiával, az ifjabbik Tiborral és Bálinttal dolgozik együtt.

Tibor és Bálint is vérbeli fradista, mint én, velük tökéletes összhangban tevékenykedünk – mondja, majd hozzáteszi: ko­rábban főállásban a Ma­gyar Posta Zrt. Ve­zér­igaz­ga­tó­sá­gán a biztonsági és védelmi rész­legnél dolgozott.

Az a munka­helyem megszűnt, pedig ér­dekes volt a feladatom, ugyanis ha eltűnt csomagról, értékküldeményről kaptunk be­jelentést, belső vizsgálatot folytattunk le.

Bors