Egyedül clubunk volt a dobogón olyan egyesületként, amely nem “párral” indult. Gratulálunk a szép eredményhez!

Galéria: FTC atlétika

Atlétika, csapatbajnokság 2020

Eredmények: 1. nap, 2. nap

Az idei csapatbajnokság győztese a GEAC-Ikarus csapata 392,5 pontot ért el, a második helyen az MTK-UTE együttese végzett 359 ponttal, a dobogó harmadik fokára pedig az FTC állhatott fel, eredményük 346 pont.

Az első nap szép eredményeket értek el a mieink. Máté Tamás férfi 100 és 400 méteren sem talált legyőzőre, míg Virovecz István férfi távolugrásban végzett az első helyen, itt a második is fradista lett Pap Kristóf személyében.

Csóti Jusztina női 100 méteren harmadik, Kazi Tamás férfi 1500 méteren negyedik, Abdul Kevin Kristóf férfi magasugrásban szintén negyedik lett.

A második versenynapon az első ferencvárosi érdekeltségű verseny a női félmaraton volt, ahol Csáki Enikő a 10. helyen végzett.

Női 100 méter gáton Edőcs Fanni Andrea a 4. helyen, míg Gődény Pálma a 11. helyen zárt. Goschi Anna magasugrásban az 5. helyen végzett, míg Karkiss Léna a 10., Wéber Csenge Fanni pedig 12. lett.

Férfi hármasugrásban születtek meg a nap első ferencvárosi érmei, ugyanis kettős győzelmet aratott a Fradi két atlétája, Pap Kristóf lett az első, míg Galambos Tibor a második. Rajtuk kívül a további két, ferencvárosi színekben versenyző sportolónk is remekül zárt. Bánhidi Bence éppen, hogy lecsúszott a dobogóról és lett negyedik, míg Prekli Zoltán a hatodik helyen zárt. 110 méter gáton Pap Kristóf 5. lett, míg Galambos Tibor és Varga Dániel a 7. és 8. helyen fejezte be a versenyt.

A férfi 800 méteres síkfutásban Kazi Tamás a második helyen futott be, míg Varga Lőrinc Mihály a 8. lett. Herczeg György 63.18 méteres, egyéni csúcsot dobott, amivel az 5. helyen zárt férfi gerelyhajításban. Férfi diszkoszvetésben is ferencvárosi győzelem született Huszák János révén. Női távolugrásban Gődény Pálma a 7. helyet szerezte meg.

Női 200 méter síkfutásban Nagy Vanessza Noémi bronzérmet szerzett, míg Csóti Jusztina 6. lett. A férfiaknál Máté Tamás győzött a távon, Szabó László pedig 16. lett. A 4x 400 méteres női váltóban a Király Adél, Edőcs Fanni Andrea, Torma Evelin Abigél, Papadopulu Phaedra összetételű csapatunk a 6. helyen végzett. Ugyanezen a távon a férfiak Varga Dániel, Tarlukács Ádám, Varga Lőrinc Mihály, Kazi Tamás összetételű váltója 3.helyen végzett.