Volt védőnk mellett Bőle és Gróf helyzete is bizonytalan.

Otigba Kenneth az előző idény végén, szerződése lejártával távozott a Ferencvárostól, azóta nincs klubja, egyedül tréningezik.

Egyelőre annyit tudok mondani, hogy külföldi klubokkal folynak beszélgetések, az ügyeimet intéző holland iroda, a SEG révén több csapattal is kapcsolatban vagyunk, de a koronavírus-járvány is hátráltatja a folyamatot és nem szeretném elkapkodni a döntést – nyilatkozta a 28 éves védő a Nemzeti Sport Online megkeresésére. – Semmit sem zárok ki, de az a valószínűbb, hogy külföldön folytatom. Egyedül edzek, ismerősök, barátok révén megfordultam több helyen is az országban, a főváros mellett Debrecenben és Gyulán is készültem, de klubhoz nem csatlakoztam. Bízom benne, hogy két-három héten belül eldől a jövőm. Optimista vagyok, mert hosszú kihagyás után tudtam ismét játszani a tavasszal a Ferencvárosban, amiért nagyon hálás vagyok Szerhij Rebrovnak, hiszen így nagyobb eséllyel találok csapatot és szabadon dönthetek a jövőmről. Nem vagyok csalódott a klubváltás miatt, három évet töltöttem a Ferencvárosnál, a profi karrierhez hozzátartozik, hogy időnként klubot váltok, izgatottan várom a folytatást.

Otigba kérdésünkre elmondta, hozzá is eljutottak azok a pletykák, melyek szerint a Honvédban, esetleg a DVSC-nél folytatja pályafutását, de ezeknek nem volt alapjuk, mert egyik klubbal sem tárgyalt.

A korábban válogatott kerettagságig jutó 31 éves Gróf Dávidnak még egy évig él a szerződése a Ferencvárosnál, de az új idényben még nem nevezték tétmeccsre a kapust, miután az FTC a nyáron szerződtette Bogdán Ádámot, és az új szerzemény lett a második számú kapuvédő Dibusz Dénes mögött. Gróf képviselője, Illés Zoltán kérdésünkre elmondta, néhány napon belül eldől, hol folytatja a pályafutását ügyfele, aki tavaly nyáron igazolt a Honvédtól a Ferencvároshoz. A debreceni szurkolói portál, a lokomotivblog.hu szerint Gróf az NB II-es DVSC-nél is kiköthet, a játékos menedzsere ennek kapcsán annyit jegyzett meg, több csapat is érdeklődik.

Bőle Lukács az előző fél évben 11 meccsen jegyzett három góllal és négy gólpasszal főszerepet játszott abban, hogy a ZTE benn maradt az NB I-ben, de lejárt a kölcsönszerződése a zalaiaknál és a kérőknek a Ferencvárossal kell megállapodniuk a szerződtetéséről, melyhez még egy évig köti a megállapodása. A ZTE mellett a Mezőkövesd és az NB II-es Vasas érdeklődéséről is hallani lehetett, de egyelőre nem született egyezség az ügyében.

forrás: nso.hu