Vízilabda szakosztályunk vezetőjével idézték fel a magyar válogatott nagy sikereit.

Madaras Norbert pedig a 2014-es kontinenstornán lett második, azon a tornán mindössze egyszer kapott ki Benedek Tibor válogatottja, éppen a fináléban. Pedig az Eb csoportkörében sikerült legyőzni a legnagyobb rivális Szerbiát.

Nagyon jó lett volna itthon elkapni a szerbeket, igazából esélyünk se volt. Kezdtünk egy 0-5-tel, sajnálom azt a meccset, mert több volt bennünk.

Felidézték a 2003-as világbajnokságot, ahol Madaras Norbi berobbant a köztudatba, a döntőben triplázott. Élete első felnőtt vb-jén.

Madaras közel 17 év távlatából így emlékezett vissza arra a fantasztikus vb-re:

Előtte az Eb-n sokat játszottam és úgy gondolom, hogy jól is, de itt a vb-n addig kevesebbet és semmi különös nem történt. De Dénes szólt az elődöntő után, a meccs előtt, hogy úgy gondolja, sokat fogok játszani. Mondom jó, és tényleg sokat játszottam, a döntőbeli hosszabbításon végig bent voltam. Az első pillanattól kezdve nem tudtam elképzelni, hogy kikaphatunk. Ez a fiatalos lendület. Fiatal voltam meg újonc is. Azt hiszem, nem csak Dénes, hanem a csapat is bízott bennem, nekem ez nagyon sokat jelentett.

Előkerült az athéni olimpiai felejthetetlen, szerbek elleni döntője, amelyet 0-3-ról nyert meg 8-7-re Kemény Dénes együttese. A mieink csak egyszer vezettek, a végén, a legjobbkor.

Madaras Norbi: „Ebben a meccsben sok minden benne van, amilyen ez a csapat volt. Az, hogy nincs lehetetlen. Ennek úgy kellett alakulnia, hogy mi nyerünk.

A zsinórban harmadik – Madarasnak második – olimpiai aranyra, Pekingre rátérve a fiatalabb balkezes mondott fontos dolgokat:

Athén után jöttek az ezüstök. Hadd mondjak itt el valamit, mert már közben is igazságtalannak gondoltam. Vb-ezüstökről beszélünk. Végig ott voltunk, közben méltatlan volt, hogy azt hallottuk, hogy ‘ezek többet már nem tudnak nyerni’. Ez egy betegség itthon, vagy nem tudom. Onnantól nem bíznak bennünk, mert hosszabbításban kikaptunk egy góllal? Pekingben már kevesebb volt a nyomás. Összességében az volt az utolsó nagy dobása annak a csapatnak.

A jelenlegi, Európa-bajnoki címvédő magyar válogatottból kettejük – és Benedek Tibor – világklasszis utódjairól, Vámos Mártonról és Zalánki Gergőről is elmondták a véleményüket. Arra a kérdésre, hogy felnőhetnek-e a Kiss, Benedek, Madaras balkezes szintre, így válaszoltak:

Fel. Ha a mezőnyt nézzük, akkor a legjobb négy-öt balkezes között ők ott vannak. A mai magyar válogatottban is a top ötben vannak. Mind a kettőnek nagyon jó keze van.” – véli Madaras Norbert.

Kivonat: Hosszabbítás