Ezúttal is a hazája válogatottjánál tartózkodó védőnket kérdezte a helyi sajtó.

Eldar Civic

Egy éve vagyok itt és elégedett vagyok azzal, hogy eljutottam a Ferencvárosba, ez jó lépés volt. Nem mondhatom, hogy a Dinamóval akartunk játszani, mert azért voltak könnyebb ellenfelek, de mintha mindannyian azt vártuk volna, hogy újra találkozunk. Miután megvertük a Celticet miközben még Budapest felé utaztunk arról beszélgettünk, hogy biztosan a Dinamót kapjuk és revansot vehetünk a tavalyi meccsért. A jóslatok valóra váltak.

Szerintem jobbak vagyunk, mint tavaly. Szinte mindannyian együtt maradtunk, jött még néhány játékos hozzánk, az edző ugyanaz, Rebrov. És extra tapasztalatokat szereztünk az Európa Liga meccsei során. A klub folyamatosan növekszik, az ambíciók nőnek, szeretnénk ebben az évben egy lépéssel tovább lépni és bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Nem hiszem, hogy a tavalyi meccs miatt félnünk kellene, nem félünk a Dinamótól, hiszem, hogy tüzel minket a revansvágy. Levontuk a tanulságokat és bár a futballban minden lehetséges, és nem lehet előre semmi megmondani, de mindannyian hisszük, hogy a tavalyi helyzet még egyszer nem fordulhat elő.

A Dinamo nem változott különösebben, bár Olmo és Moro is távozott, de vannak akik pótolni tudják és láttuk, hogy Olmo nélkül is nyerni tudtak Kolozsvárott. Nehéz, de érdekes meccset várok. Kivertük a Celticet, amire nem sokan számítottak, de a mai foci már csak ilyen kiszámíthatatlan, főleg nézők nélkül. Persze nyilván más lett volna, ha ott van 50 ezer fanatikusuk, akik szélként 90 percig repíthették volna őket. Nekünk sem ugyanaz itthon a szurkolóink nélkül játszani, könnyebb, ha velünk vannak, de még üres stadionban is jobb olyan pályán játszani, amit ismerünk, jól megy rajta és ez mindig egy kis előnyt jelent.