Infarktuson átesett egykori bajnokunk maga mögött hagyta a nehéz időszakot és nem csak a focipályán keresi a megélhetést.

Mindenféle előzmény nélkül egyszer csak fájdalmat érzett a mellkasában, azt gondolta, beszorult a levegő, esetleg vírusos fertőzést kapott. Aludni sem tudott, a legszívesebben üvöltött volna a fájdalomtól. A kórházban aztán kiderült, hogy lábon hordott ki egy szívinfarktust.

Hála az égnek, minden rendben van, kontrollra sem kell járnom. Ami történt, az már a múlt, túltettem magam rajta. A legfontosabb, hogy egészséges vagyok, nincs panaszom, jól érzem magam – mondta Takács a Blikknek. – Az infarktus természetesen megviselt. Úgy vagyok vele, hogy nagyon komoly fordulópont volt az életemben. Megijedtem, de nem törtem össze. Optimista emberként mindig előretekintek. Boldog vagyok a családommal, emellett dolgozom, nincs hiányérzetem. Figyelmeztetést kaptam az élettől, hiába sportoltam, én is bármikor bajba kerülhetek.

A volt futballista a fővárosi ESMTK utánpótlástrénereként tevékenykedik, illetve a BLSZ III-ban szereplő Fradi szurkolói csapatánál is számítanak rá ebben a szerepkörben.

Sajnos, a labdarúgást harminckét évesen abba kellett hagynom a térdsérülésem miatt, de szeretek edzősködni. Bízom benne, egyszer majd magasabb osztályban is bizonyíthatok. Itt elsősorban az NB II-re gondolok, az élvonalbeli trénerkedés még nem az elsődleges célom, rengeteg értékes időt elvenne, amelyet a családommal töltök. Játékos-pályafutásom alatt sok családi programon nem tudtam részt venni – árulta el a korábbi sportoló.

Takács kézműves asztalosként is megállja a helyét, ez az első számú hobbija.

Korábban sokat foglalkoztam vele, szeretném újraindítani a vállalkozást. Szerencsére a kézműves alkotásokra továbbra is van igény, natúrfából készült dizájnbútorokat készítek– mesélte.

Ő volt a hazai aranyember

Takács az FTC játékosaként 2004-ben az NB I-ben és a Magyar Kupában is csúcsra ért. Egy évig erősítette a dán Vejle BK-t, majd a Honvédhoz igazolt. A kispestiekkel 2009-ben elhódította az MK-serleget. 2011-ben a Győri ETO-hoz került, amellyel 2013-ban bajnoki címet és Szuperkupát szerzett, illetve az év játékosa lett.