Sigi, volt edzője és testvére is nyilatkozott középpályásunk pályafutásáról.

Hőssé vált Sigér Dávid (29), a Ferencváros kétszeres válogatott középpályása. Futballcsapata a sokkal esélyesebbnek tartott skót Celticet idegenben verte 2-1-re a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, köszönhetően az ő bombagóljának is.

A bemelegítésnél gyakoroltam a távoli lövéseket, de csak a legutolsó sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Úgy tűnik, sikerült a mozdulatot átmentenem a mérkőzésre is, mert gólt szereztem. Nagyot küzdöttünk, próbáltuk egymást segíteni. Nagyon hatékonyak voltunk, jóformán ami nem volt helyzet, abból is gólt tudtunk szerezni – mondta Sigér.

Amolyan mesebeli történet az övé, mert viszonylag későn sikerült magasabb szinten is megmutatnia, mire képes, nem mindenhol látták benne azt, amit az elmúlt években a pályán nyújt.

Tégláson kezdtem el focizni, innen vitt el a Debrecen. Tizenhárom évesen jött egy nehezebb időszak, egy éven át egyetlen tétmeccset sem játszottam, inkább a nagy és erős játékosok voltak előtérben, én nem tartoztam közéjük. Visszatértem Téglásra, ahol fél évig korhatár alattiként szerepeltem a felnőttek között, amiért megbüntették a csapatomat – mesélte.

A „téglási Modricnak” becézett Sigér soha nem adja fel, két szezonnal ezelőtt, az NB I-ből kieső Balmazújvárosból szerződött a Fradiba, ahol meghatározó játékossá nőtte ki magát az ukrán Szerhij Rebrov (46) keze alatt. Más is látta benne a kincset: Feczkó Tamás (42) már a Balmazújvárosnál megmondta, hogy Sigér sokra viszi.

Én mondtam neki először, hogy még válogatott is lehet belőle. A kiváló mentalitása emeli őt az átlag fölé – mondta a jelenleg a Diósgyőrt vezetőedzőként irányító Feczkó.

Sigér szintén focista öccse szerint testvére későn érő típus, de még így is eligazolhat egy erősebb külföldi klubba.

A bátyám soha nem adta fel, mindig tudta, mit kell tennie, és – a szülői támogatásnak is köszönhetően – elérhette a céljait. Dávid későn érő típus, de amióta együtt van a feleségével, Zsuzsival, azóta sokkal kiegyensúlyozottabb, komolyabban veszi a sportot és az életet. Szerintem még egy külföldi szerződés is benne van a karrierjében, nagyon elszánt – vélekedett Sigér Ákos (25), aki az NB II-es DEAC játékosa.

forrás: blikk.hu