Egy orosz szakíró írta le véleményét Sigérről.

Két éve figyeljük Sigér Dávidot a Ferencvárosban és ez a nagyobb időtartam megerősíti a pozitív véleményünket. Meglepő, de ez a középső középpályás, aki a középpálya támasza, későn fedte fel magát. Sigér most 29 éves, novemberben tölti be a harmincat. 27 évesen még a Balmazújvárosban játszott, soha be nem kerülve nevelőklubjának, a DVSC-nek az első csapatába. A Szergej Rebrov által irányított Sigér pótolhatatlan lett a magyar bajnok számára. Egy olyan edző, akiben bízhat, az edzések minősége és a jó kapcsolatok csodát tehetnek.

Sigér azonnal szerelni próbál labdavesztés után, belépve azokba a zónákba, ahol ez sikerülhet. Mindig előre játszik, akár passzal, akár megindulásokkal. Sigér technikája nem kiemelkedő a tartós labdatartásban, de jól fedezi a labdát testével és jó döntéseket hoz, a labdát váró társa felé fordul, hogy ne veszítsék el a labdát. Ez az a cement, a ‘zsír’, amely feljavítja és tömöríti az egész csapat játékát.

Sigér sokáig rejtegette távoli bombáit, de a Celtic ellen majdnem 30-ról lőtt gólt, ami megint csak bizonyítja, hogy jó döntéseket hoz. Nem tör össze a nyomás alatt, ami különösen fontos, mikor ki kell segíteni a néha fuldokló ukrán Haratint, aki néha nem csak sebesség, hanem jó döntések híján is van.

Sigér képességei nem emelhetik kimagasló szintekre (már most csoda, amit elért), és a kora miatt a top bajnokságok csapatai – vagy az orosz csapatok – aligha fizetnének érte nagy összegeket. De Dávid nem csak a TOP5-ön kívüli orosz kluboknak jelentene erősítést, de egy Serie A-s középcsapatban is megállná a helyét. Sigérnek bőven van tapasztalata abban, hogy külföldiekkel játsszon. A Ferencvárosban csak Dibusz és Botka volt magyar – a többiek légiósok.

– Ivan Zsidkov, a sportsdaily.ru főszerkesztője