Még a vasárnapi Scottish Mailben jelent meg egy interjú volt csatárunkkal, ahol az izlandi meglehetősen fura dolgokat mondott.

A Ferencváros erősebb és jobb csapat, mint a Reykjavík és komolyabb ellenfele lesz a Celticnek. De a Celtic erősnek tűnik és jóval erősebbek, így ha fogadnom kéne, a skótokra tennék. A Ferencváros nem fizikálisan erős vagy taktikus csapat. Ez meglepett, amikor ott voltam – nem gondolkodnak taktikusan. Doll igazolt le, és bár négy meccs után kirúgták, amikor játszottam, akkor egyedüli ék voltam egy tízessel a hátam mögött.

De aztán megjött Rebrov és nagyon nem szerette a csatárokat! Mintha csatár nélkül játszott volna. Az olyan klasszikus centerekkel szemben – mint amilyen én vagyok – kis, gyors játékosokkal akart problémákat okozni az ellenfélnek. Azt hiszem, hogy kicsit úgy, mint a Manchester City. Rebrov nem szereti a magas csatárokat (target man/men – ulloi129). A kis, gyors játékosokat szereti, akik a sebességükkel okoznak gondokat.

Vannak is ilyen játékosaik, akik tudnak gondokat okozni a nagyobb, lassabb játékosoknak, mint amilyenek alighanem a Celtic védelmében játszanak majd. Ez az egy terület, ahol gondokat okozhatnak a skótoknak, de arra számítok, hogy a Celtic megy tovább. Tokmac kétszer betalált a Djurgarden ellen, ő egy gyors, alacsony játékos. Rebrov szereti, ha a játékosainál van a labda, annak birtoklására törekednek.

Ezekbe az egymeccses párharcokba minden csapat úgy megy bele, hogy van esélye, de a Celtic sokkal energikusabb és minden tekintetben jobb volt a KR-nél. Ez egy kiegyenlítettebb párharc lesz, de a Celticnek egyénileg jobb játékosai vannak és tovább kellene menjenek.

Csalódás volt a Budapesten töltött idő, nagy reményekkel igazoltam oda. De aztán Dollt kirúgták és az új edző a saját képére akarta formálni a csapatot. Amikor megnéztem a Djurgarden elleni keretüket, hárman voltak abból a csapatból, akikkel én játszottam: a kapus, a szlovén Miha Blazic és a német balbekk, Marcel Heister – úgyhogy nagyot változott a csapat. (Botkát és Vargát nem vette észre – ulloi129)

– Kjartan Finnbogasson