A svéd futballt jól ismerő Móré Imrét kérdezték a mai párharcról.

1956-ban menekült Svédországba, edzősködött, 2005-ben az ország legmagasabb sportkitüntetését kapta. Móré Imre ismeri a Fradi ellenfelét. Móré immár újfent Pápán él, de mindmáig naprakész a két ország labdarúgásából.

Bevallom, féltem kicsit a magyar bajnokot – mondta lapunknak a svéd sportszolgálati érem arany fokozatával kitüntetett Móré, akit a egykori csapata, az MTK ma is számon tart, így ott volt pénteken az örökrangadón, s közelről láthatta az FTC-t.

Nehéz lesz nyernie a Fradinak a Vaságyú­sok­nak becézett Djurgarden ellen. Ugyan a Fradi-edző Rebrov se­gítői látták a svéd csapatot, és nyilván megpróbálják kidolgozni a nyerő taktikát, de nincs könnyű feladatuk. Kerülni kell a közelharcokat, mert fizikailag kiválóak a svédek és emellett technikásak is – magyarázta Móré Imre. – Ugyanakkor gyors passzokkal zavarba lehet hozni a Djurgarden védelmét. Ez komoly esély lehet, ám a győzelemhez mindenképpen formajavulásra lesz szükség.

Móré rámutatott: a Djurgarden a hétvégén simán nyert a bajnokságban, és bizony az is az esélyeit növeli, hogy ott már javában tart a sorozat, míg a Ferencváros csak pénteken kezdett.

Mivel én, mint egykori malmői, mindig csak a bajnokságban találkoztam az ágyúsokkal, egyértelműen a Fradi sikeréért szorítok. Ráadásul az FTC-ben vannak barátaim – mondta a volt szakember, aki karácsonyra hazamegy az unokáihoz, addigra már mindenki elfelejti ezt a meccset, így nem lesz kitéve semmilyen zrikának.

Mindenesetre a szívem magyar, s ha ez számít, nem kétséges, ki nyer.

Bors