Labdarúgó csapatunk kapusa, Dibusz Dénes többek között azt is elmondta, mire hívta fel a játékosok figyelmét Szergej Rebrov.

Dibusz Dénes

Feltérképeztük őket, megnéztük néhány korábbi mérkőzésüket, ezekből a felvételéből fel tudtunk készülni. Nem véletlenül lettek bajnokok Svédországban, jó, masszív csapat, játékosai rendkívül erősek, a szöglet- és szabadrúgásokra nagyon oda kell figyelnünk. Sok keresztlabdával próbálkoznak, ez új elem, amivel számolnunk kell, a magyar bajnokságban kevesebbszer látunk ilyet. Szergej Rebrov arra is felhívta a figyelmet, védekezésben a helyezkedésen sok múlhat, egyetlen pillanatra sem hagyhat ki a figyelmünk.

Jobbára svéd játékosai vannak riválisunknak, és sok magas, erős, jó felépítésű futballista erősíti a csapatot. De mellettük vannak olyanok is, akik kombinatív futballt játszanak, a saját tizenhatosuktól gyors passzjátékkal hozzák ki a labdát. Hogy ellenünk melyik stílussal próbálkoznak, alighanem attól is függ, mi mennyire tudjuk rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Hazai pályán nyilván mi akarunk fölényben lenni. A labdavesztések után letámadjuk, nehéz helyzetbe hozzuk őket, hogy hosszú labdákkal kelljen próbálkozniuk, amelyekre ismét rácsaphatunk. De biztos vagyok benne, nem arra kell felkészülni, hogy felrugdossák a labdát, aztán futnak utána.

A Djurgarden szerda-szombat ritmusban játszik az utóbbi időben, nekünk pedig mindössze az MTK elle­ni 1-1-gyel záruló tétmérkőzés van a lábunkban. De szeretek pozitívan gondolkodni, így a magam részéről inkább azt emelném ki, hogy miután játékban vannak, könnyebb volt felkészülni belőlük. Nem edzőmérkőzések felvételeit kellett vadászni, esetleg az elmúlt idényből néhány bajnokit megnézni, pontosan tudjuk, milyen formában vannak, mik az erősségeik.

Csak a továbbjutás jöhet szóba! Az elmúlt évi szereplést követően nem lehet más célunk, mint valami hasonlóval kirukkolni. Egész évben azért küzdöttünk, hogy ismét a Bajnokok Ligájában indulhassunk, most itt a lehetőség, hogy ismét bizonyítsunk. Ha az első körben kiesünk, oda az idei BL-szereplés. Ez mindenkiben tudatosult az öltözőben, nagyon fontos párharc elé nézünk, főleg úgy, hogy egy mérkőzésen dől el minden. Ez még inkább felnagyítja minden szerdai mozdulat jelentőségét. Hiszem, hogy az elmúlt évi nemzetközi tapasztalattal felvértezve megoldjuk ezt a feladatot.

NS nyomán