A focicsapat nemzetközi szerepléséről és a Fradiváros projektről is kérdezték Clubunk elnökét.

Hol tart a Fradiváros-fejlesztés?
– A projekttel azért vártunk idáig, mert sok hónapos tárgyalássorozatot követően most vált nyilvánvalóvá, hogy a kézilabdacsarnokot mi fogjuk üzemeltetni, így nem a Fradiváros ingatlanfejlesztésén belül kell egy nagy csarnokot építenünk. A tervek készen állnak, lebontottunk mindent az építkezésre kiszemelt területen és az előkészítést befejeztük, így őisszel ki lehet írni a közbeszerzést.

– A legtöbb figyelem a felnőtt férfi-labdarúgócsapatra vetül, amely idén is a Bajnokok Ligájában indul, viszont arányaiban egyre kevesebb a magyar játékos a gárdában.
– Azt a célt tűztük ki, hogy legalább négy-öt magyar játékos legyen a kezdőcsapatban, de érdemes hozzátenni: a Ferencvárosnak nemzetközi szinten is helyt kell állnia, és az nem fog menni egyelőre csak magyar játékosokkal. Ilyen szempontból nehéz dolgunk van. A Ferencvárosban óriási nyomás van a játékosokon, vannak, akik ezt nem bírják, és ez kihat a teljesítményükre. Az idei év gólkirálya Radó András volt, aki a Fradiban futballozott, ám nálunk nem tudta hozni ezt a formáját. Igyekszünk behozni a fiatalokat, Csontos Dominik és Csonka András – egy 17 éves belső védő és egy U21-es védekező középpályás – is kint volt velünk az edzőtáborban. De említhetném Katona Bálintot, aki a csatár mögött játszik, és 17 évesen minden tehetség megvan benne, hogy nagy labdarúgó legyen, illetve a Zalaegerszegnek kölcsönadott Szánthó Regőt is.

– Kiderült, hogy ki lesz a Ferencváros ellenfele a BL-ben, mit gondol az esélyekről?
– A futballnak vannak törvényszerűségei. Ha nagyfiúvá akarsz válni, akkor erőn felül kell teljesítened. Olyan még nem volt a nemzetközi futballban, hogy valaki az oldalajtón besunnyogva csodát tegyen. Ki kell verni a svéd bajnokot, utána szembejön velünk a skót Celtic vagy az izlandi KR Reykjavík. Tavaly óta erősödött a csapatunk, amikor is az Európa Liga-továbbjutásért szoros meccset játszottunk az egy nyár alatt hatalmasat változó bolgár Ludogorec ellen.

forrás és teljes interjú: Magyar Nemzet