A nemzetközi porondon is megmérettetheted magad zöld-fehérben!

Elindítjuk a Fradi első sétafoci-csapatát!

Az FTC 20 fős csapata a jövőben megmérkőzik az SS Lazio és a Levszki Szófia sétafoci-csapataival!

Keressük a Ferencvárosi Torna Club első sétafoci-csapatát, amelynek tagjai a 2021. év folyamán, egy nemzetközi torna keretein belül megmérkőzhetnek az SS Lazio és a Levszki Szófia csapataival. A következő hónapokban az FTC azon dolgozik, hogy megtalálja azokat a 65 évnél idősebb jelentkezőket, akik részesei lehetnek a történelmi felkészülésnek, és majdani a nemzetközi párharcnak.

Miért jó a sétafoci?

A sétafoci legfontosabb szabálya, hogy tilos futni, így az idősebb korosztály is számára is újra játszhatóvá varázsolja ezt a csodálatos sportágat. A sétafoci nem csak azért jó, mert az idősebb korosztályt is ismét mozgásra ösztönözi, hanem azért is, mert az elszigeteltebben élő, vagy kevesebb baráttal, családtaggal rendelkező emberek ismét közösségbe, társaságba kerülhetnek a foglalkozások által. A sétafoci tehát nemcsak kiváló szórakozás, de jó közösségi program is egyben, mely életminőség javító hatással bír! Ha mindezt pedig a Fradi címerrel a mellkasán teheti az ember a szeretett klubjáért, akkor mindez triplán igaz!

Hogyan kerül a képbe a Levszki Szófia és a Lazio?

Az FTC első sétafoci-csapatának létrejötte az Európai Unió Erasmus+ Sport programjának támogatásával kerül megvalósításra. A Ferencvárosi Torna Clubbal egy időben pedig a bolgár Levszki Szófia és az olasz SS Lazio is elkezdi összeállítani a saját sétafoci-csapatát, amelyek, amint a nemzetközi járványhelyzet lehetővé teszi, összemérik tudásukat. A három klub kapcsolatban áll egymással, rendszeresek a felek között a megbeszélések, mindhárom egyesület azért dolgozik, hogy ez a nemzetközi projekt sikerre vigye! A következő hetekben, hónapokban tehát az a cél, hogy mind Szófiában, mind Rómában, mind Budapesten egy jó közösség, és egy összetartó sétafocicsapat verbuválódjon össze!

Kiket keresünk?

Azokat a 65 év feletti, Fradista érzelmű hölgyek és férfiak jelentkezését várjuk, akik éreznek még annyi erőt magukban, hogy rendszeresen sportoljanak, és akik a ferencvárosi hagyományokat szem előtt tartva szeretnének egy közösség hasznos, és értékes tagjai lenni. Ahogy minden csapatunktól, úgy a Fradista sétafoci-csapattól is azt várjuk el, hogy az egyéni érdek helyett az FTC címerét és a közösség érdekét tegye az első helyre.

A sétafoci program részvételi szabályzatát ide kattintva olvashatják el.

Fontosabb időpontok

A program több hónapot vesz igénybe, ezért a tervezhetőség miatt összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat, hogy a jelentkezők fel tudják mérni, mire vállalkoznak. Arra kérünk minden érdeklődőt, hogy alaposan tanulmányozza az időpontokat, és a lehetőségeit, hiszen ferencvárosi színek alatt csak is a program sikeres végrehajtása lehet a cél.

Regisztráció ideje: augusztus 12 – 24.
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szeptember 2., szerda
Sétafoci edzések: szeptember 7 – november 27.
Nemzetközi torna: egy később kijelölendő időpontban

Hogyan lehet jelentkezni?

A programban való részvétel ingyenes, de a jelentkezés regisztrációhoz kötött, a jelentkezési időszak augusztus 12 – 24. között tart. A sétafoci program 12 hetes turnusában 20 fő vehet részt.

A sétafoci programba a lap alján található kérdőív kitöltésével tud regisztrálni.

Mit tartalmaz az egészségügyi alkalmassági vizsga?

Mivel az első az egészség, és a biztonság, ezért a programban résztvevőknek egy egészségügyi alkalmassági vizsgán kell átesniük, amelyek az alábbiakat tartalmazzák:

– EKG
– Belgyógyászati vizsgálat
– Nagyrutin labor vizsgálat
– Vérnyomásmérés

A programban való részvétel feltétele a sikeres egészségügyi vizsgálat megléte.

Hogyan zajlik majd a felkészülés az októberi tornára?

Az edzések szeptember 7-től kezdődően november 27-ig tartanak. Az edzések helyszíne az FTC-MVM Sportközpont lesz, azaz a Fradi főhadiszállása. Az edzések alatt az FTC az alábbiakat térítésmentesen biztosítja a sétafocicsapat számára:
– öltöző, zuhanyozási lehetőség
– 2 mez
– ásványvíz
– nővéri ügyelet
– elsősegély
– sporttelep használata
– sporteszközök használata

Az edzések ideje alatt a résztvevőknek maguknak kell biztosítani a mindenkori időjárásnak megfelelő edzőruházatot.

A jelentkezéshez kérjük töltse ki, az alábbi kérdőívet!

A program hivatalos elnevezése: Levski Sport for All – FAITH – Football for Active Aging, Inclusion and Together Healthy. A program kiemelt médiapartnere az Üllői129 szurkolói oldal.

Fradi.hu