Dávidot kérdezték a Bajnokok Ligája selejtező sorsolása után.

Nehéz ellenfél vár a Ferencváros focicsapatára, ha hazai pályán legyőzi a svéd Djurgardent a BL-selejtező első fordulójában. A fővárosi zöld-fehé­rek a második körben az 50-szeres skót bajnok Celtic vagy az izlandi Reykjavík otthonába látogathatnak.

Felkaptuk a fejünket a Celtic hallatán. Bár a fociban bármi megtörténhet, hazudnék, ha azt mondanám, nem a skót együttes to­vábbjutására számítunk a Reykjavík ellen – mondta a Borsnak a Fradi válogatott középpályása, Sigér Dávid, aki kifejezetten örülne, ha a nagy múltú együttessel csapnának össze.

A Dinamo Zagrebbal az előző kiírásban találkoztunk, így nem bánom, hogy nem velük meccselünk. Szeretek új ellenfelek ellen játszani, meglepetést tudunk nekik okozni – akárcsak ők nekünk.

A 29 éves játékos tudja, egyelőre korai a Celticről beszélni, előbb a svéd bajnok ellen kell kiharcolni a továbbjutást. A hazai pálya mellett azt is pozitívumként értékelte, hogy a Djurgarden sportigazgatója, Bosse Andersson örült, hogy a Fradival találkoznak.

Ha lebecsülnek minket, meglepetést okozhatunk, rá­adásul a hazai pálya is előnyös. Igaz, nem annyira, mintha a szurkolóink előtt lépnénk pályára – tette hozzá Sigér.

A fedezet kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt meglehetősen erőltetett menet vár a csapatra: alighogy véget ért az előző idény, pénteken már kezdődik az új szezon, ráadásul jövő héttől a BL-selejtező is rajtol.

Ehhez hozzá kell még szokni. De úgy érzem, az egész csapat élvezi, hogy egyszerre több fronton is küzdhetünk. Megpróbálunk minél többet kihozni ebből az új helyzetből – zárta Sigér.