Rolival beszélgettek az edzőtáborban.

– A napokban az egyik edzés befejezése után Máté Csaba szólt, hogy elég, tessék befejezni a szabadrúgások gyakorlását, irány pihenni, mire te így feleltél: pihentem három hónapig, most még maradni szeretnék! Ennyire hiányzott a futball a sérülésed időszakában?
– Igen, nagyon! Soha nem jó sérültnek lenni, most ráadásul a szünet után nagyon gyorsan, szerda-szombat rendszerben befejeződött a bajnokság, így csak az utolsó mérkőzésre állhattam be, ezt nagyon sajnáltam. Nehéz időszak volt, amikor nem segíthettem a pályán a csapatnak, de tudtam, hogy abban a helyzetben az a legfontosabb, hogy a bokám rendben legyen, ha ez megvan, utána tudok csak megfelelő szinten teljesíteni.

– A felkészülési időszak hajrájában vagyunk, a hétközi felkészülési mérkőzések után mennyire nevezhető frissnek a csapat?
– A keddi és szerdai edzőmeccs után csütörtökön regeneráltunk, pénteken pedig csak egy edzésünk volt délelőtt, talán most már a frissítés szakaszába értünk. A hétvégén mindenki 90 percnyi játéklehetőséget fog kapni, szükség is lesz az erőnkre.

– Két komoly rivális, a Sturm Graz és a Sparta Praha vár a csapatra a hétvégén. A két utolsó felkészülési meccs reális értékmérő lehet a hazai és nemzetközi idényrajt előtt?
– Ezek a mérkőzések amolyan főpróbaként is felfoghatók. Szerintem jó meccsek lesznek, mint mondtad, remek riválisok ellen játszhatunk, szóval biztosan jó erőpróba lesz mindkét meccs.

– Vasárnap sorsolják a BL-selejtező 1. fordulójának a párosításait – szóba került már egymás között, hogy ki lenne a legideálisabb ellenfél?
– Persze, beszélgettünk erről is. Én a magam részéről nem számolgatok – azt kell legyőznünk, akit mellénk sorsolnak. Nem titok, szeretnénk az új idényben is nemzetközi csoportkörben szerepelni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a legelső akadályt sikerrel vegyük. A tavalyi évünk nagyon sikeres volt, azért dolgozunk ezekben a napokban is, hogy a következő szezon legalább ilyen sikeres legyen, mint az előző, sőt, szeretnénk még egy szintet feljebb lépni. Egymeccses párharcok lesznek, ami mindenki számára újdonság lesz. Minden riválist maximálisan komolyan fogunk venni.

Teljes interjú: Fradi.hu