Clubunk korábbi olimpiai bajnok legendájától, Szűcs Lajostól búcsúztak.

Klubvezetők, sportvezetők, tanítványok, egykori játékostársak és riválisok vettek végső búcsút a július 12-én elhunyt Szűcs Lajostól (†76), a Ferencváros olimpiai bajnok labdarúgójától a Groupama Arénában felállított emlékhelynél. Az eseményen a családot – egy nappal a zárt körű mai temetés előtt – a legenda és Pécsi Ildikó (80) színművésznő fia, Szűcs Csaba (49) képviselte, aki könnyek között mesélt édesapjáról.

Nagyon nehéz volt megélni ezeket a perceket, mert majdnem négy hét telt el, s az ember azt hiszi, idővel hozzászokhat a szomorú tényhez, hogy apu elment… Ám amikor az emberre rászakad ez a hatalmas szeretet és tisztelet, felszínre törnek az érzelmek, az emlékek – mesélte a Blikknek Szűcs Csaba.

A mindene volt az FTC. Az élete. És ez nem túlzás. Ha véletlen elvágta a kezét, én láttam, hogy tényleg zöld a vére… Más csapataira is büszke volt, de neki a zöld-fehér klub tényleg a mindent jelentette. Nem kérdés, apu az égben is a Fradi legnagyobb szurkolója lesz. Büszke vagyok, hogy a neve örökre összeforrt az egyesületével.

Csaba nagyon nehezen tudja elengedni édesapját.

Muszáj abban hinnem, hogy itt van velünk most is, és segít bennünket tovább. Illetve ott ül a stadion lelátóján, végre egy jót beszélgethet barátjával, Albert Flóriánnal. Sosem törlöm ki a telefonszámát, hátha egyszer felveszi majd… – folytatta. – Példát mutatott fiatal és felnőtt játékosoknak, ahogy nekem is. Most már, hogy nincs mellettem, tudom, az élete minden pillanatában engem tanított. Példaértékű volt, ahogy a betegségét is viselte az utolsó percekig.

Az egykori játékos- és edzőtárs, barát, Rákosi Gyula (81) is letörten állt Szűcs fotója előtt.

Kegyetlenül fájdalmas egyedül bejárni a közös irodánkba. Számítani lehetett a halálára, de mégis hirtelen ért. Előző este még ígértem neki, hogy viszek ennivalót a kórházba… Mintha a testvérem lett volna. Mi, Albert Flórit is beleértve, nagyon összetartó hármast alkottunk – emlékezett Rákosi.

Kisfilm az életéről

Az olimpiai bajnok Szűcs Lajos életéről kisfilmet vetítettek a megemlékezésen. A Fradi-legenda sikeres pályafutását beszédében Szabó Tünde (46) sportállamtitkár, Kulcsár Krisztián (49), a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Berzi Sándor (71), a honi fociszövetség alelnöke, valamint Orosz Pál (52), az FTC Labdarúgó-zrt. ügyvezető vezérigazgatója méltatta.