Elek Gábort kérdezték a felkészülésről.

Ötödik hete nyúzza a játékosait a Ferencváros női kézilabdacsapatánál Elek Gábor edző, aki az izzasztó tréningek mellett immár a harmadik felkészülési mérkőzésen is túl van a zöld-fehér együttessel. Az MTK (37–30) és a Debrecen (31–29) elleni győzelem után újra az MTK-val játszott a Fradi, és ismét nyert, méghozzá tanulságos találkozón 13–18-as félidőt követően 37–24-re. A lényeg azonban csak ezután vár a népligetiekre, akik jövő pénteken Győrbe utaznak, hogy megmérkőzzenek a bajnoki, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédő ETO-val.

A felkészülésben járunk, semmi extrát sem várok – utalt a győri túrára Elek Gábor. – Ott volt például az MTK elleni második találkozónk, amelyen az első félidő huszadik percében még hét góllal égtünk. Félidőben aztán rendeztük a sorokat, és a második játékrész már jó sikerült. Nem egyforma terheltségi szinten állnak, más állapotban vannak a csapatok, különböző időpontban kezdődött az alapozás, és mindenhol más élvez prioritást a felkészülés ezen szakaszában. Elnézve a Debrecen elleni edzőmeccsét, frissnek és felszabadultnak tűnt az ETO, mi is minél jobb mérkőzést szeretnénk játszani a győriekkel, de most még nem az eredmény számít.

Elek leszögezte, amit szeretett volna, azt eddig nagyon szépen elvégezték a kerettel.

Azzal foglalkozunk, amivel a legtöbbet kell, ez pedig a védekezés – folytatta az FTC trénere. – Periódusokban sok mindent visszakapok már az elképzelésekből ebben a játékelemben, sok mindent még nem – sem azt nem lehet mondani, hogy jól működik a védekezésünk, sem pedig azt, hogy rosszul. Ebben nyilván benne van, hogy még felforgatott felállásokkal próbálkozunk, keressük azokat a játékkapcsolatokat, amelyek erősségeink lehetnek. Ugyanakkor teljesen normális a hullámzás. Jó hangulatban és edzettségi állapotban vagyunk, rég volt lehetőségünk ennyit gyakorolni, nagyon élvezem ezt a helyzetet. A játékosok már kevésbé, hiszen fáradnak rendesen a terhelés alatt.

A hektikus játék a csapatépítéssel jár, hiszen az új idény előtt heten érkeztek az Elek-csapathoz és kilencen távoztak, az edző elégedettsége azonban érezhetően fokozódott, amikor az újak beilleszkedéséről és az összecsiszolódásról kérdeztük.

Nagyon jól haladunk ezen a téren is – így Elek Gábor. – Meglehetősen nagy rutinom van a csapatépítés szempontjából, már csak a Fradinál eltöltött tizenkét évem miatt is, de most tényleg különleges állapothoz közelítünk. Jó emberek és sportolók az újonnan érkezők, akik nagyon akarnak tanulni: a nyelvet, a kultúrát és a taktikát is.

Ami a közeljövőt illeti, a zöld-fehérek pénteken az előzetes tervek szerint a korábbi pozitív koronavírusteszt-eredmények miatt a felkészülést a többiekhez képest jóval később kezdő Váccal mérkőztek volna meg, de az az edzőmeccs elmarad, ezért a fővárosiak valószínűleg egymás elleni játékkal készülnek, de Elek reményei szerint jövő kedden már pályára léphetnek Vácon, aztán pénteken irány Győr.

NSO