Továbbra sem tájékoztat az UEFA a selejtezőkön használt koronavírus-protokollról. Így továbbra sem lehet tudni, hogy a beutazási korlátozásokat, karanténszabályokat miként akarja menedzselni a nemzetközi szövetség.

Jelenleg annyit tudni, hogy a selejtezők első körét vasárnap, a másodikat pedig a rákövetkező hétfőn sorsolja a szövetség. A továbbjutásról egy meccs dönt, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek. A mérkőzések helyszínét – papíron – sorsolással döntik majd el: az a rendező, akit elsőként kihúznak. A meccseken sajnos nézők nem vehetnek részt, a Koppenhága ugyan az UEFA-hoz fordult az ügyben (ezen a héten az Európa Ligában a Basaksehirt fogadják), de érdemi választ nem kapott.

A Bajnokok Ligája első körös lehetséges ellenfeleinkről már beszámoltunk, ez nem változott, a következő csapatok valamelyikét kaphatjuk az augusztus 18-19-i fordulóra – rendszerint a sorsolás előtt az UEFA politikai és területi (észak/közép/dél) alapon csoportokra osztja a résztvevőket:

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, nem kiemelt csapatok

Fola Esch (luxemburgi) 4.75
Djurgårdens(svéd) 4.55
Linfield (északír) 4.25 / Drita (koszovó) 1.5 / Tre Fiori (san marinói) 1.5 / Inter Club (andorra) 0.566 (az előselejtező torna résztvevői)
Podgorica (montenegrói) 4.25
Flora (észt) 4
Dinamo Breszt (fehérorosz) 3.775
Riga FC (lett) 3.5
Connah’s Quay (walesi) 3.25
Klaksvik (feröeri) 2.75
Europa FC (gibraltári) 2.75
Celje (szlovén) 2.6
Ararat (örmény) 2.5
KuPS (finn) 2.5
KR Reykjavik (izlandi) 2.5
KF Tirana (albán) 1.475
Szileksz (macedón) 1.475
Floriana (máltai) 1.15

A hétfőn sorsolandó második körben már találkozhatunk komolyabb csapatokkal, érdemes tudni, hogy a harmadik körre az esetleg legyőzött ellenfél koefficiensét nem vihetjük tovább, hisz azt a második selejtező forduló után, augusztus 31-én sorsolják majd. A második körben a következő ellenfeleket kaphatjuk, ezt a párharcot augusztus 25-26-án rendezik:

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, kiemelt csapatok

Dinamo Zágráb (horvát) 33.5
Young Boys (svájci) 25.5
Celtic (skót) vagy legyőzője 34
Asztana (kazah) vagy legyőzője 29
Ludogorec (bolgár) vagy legyőzője 26
Crvena Zvezda (szerb) vagy legyőzője 22.75
Karabah (azeri) vagy legyőzője 21
Legia Varsó (lengyel) vagy legyőzője 17
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) vagy legyőzője 16.5
Molde FK (norvég) vagy legyőzője 15

Amennyiben az első körben kiesnénk a BL-ből, akkor az előselejtezőben és a velünk együtt kieső csapatok közül kapnánk ellenfelet – kiemeltként. Alighanem a sorsolástól függ az augusztus 22-i, DVTK elleni hazai bajnokink sorsa is: két idegenbeli meccs között jelen helyzetben nehezen lehetne azt megrendezni.