Erről Alberto Bosch beszélt a FradiMédiának – mellette Miha Blazicot is kérdezték, valamint a vasárnapi két edzésről készült fotókat is láthatjátok.

Miha Blazic számára különlegesnek ígérkezik a jövő szerdai edzőmeccsünk, hiszen azzal a Koperrel játszunk, amelyben megkezdte pályafutását. Blazic most mégsem ezzel foglalkozik, sokkal inkább érdekli, hogy az edzőtáborban dolgozó csapat készen álljon a közelgő idényrajtra.

– A harmadik nap első edzése után beszélgetünk – hogy érzed magad ismét az első edzőtábornak is otthont adó Bad Radkersburgban?
– Köszönöm, remekül! Boldog vagyok, hogy visszatértünk és folytatjuk a munkát.

– Általában napi két edzés szerepel a programban, szombaton azonban szabad délutánt kaptatok az edzői stábtól. Te mivel töltötted a pihenőt?
– Igyekeztem kipihenni magam, hiszen a folytatásban is szükség lesz az energiára. Egy edzőtábor mindig kemény kihívás, ezúttal ráadásul a forróság sem könnyíti meg a dolgunkat. A szabad délutánon jutott idő a kikapcsolódásra is – néhányan fürödtünk a szálloda medencéjében, mások kerékpározni indultak vagy éppen pihentek a szobájukban.

– A következő héten négy edzőmérkőzés színesíti a monoton menetrendet. Várod már, hogy újra mérkőzéseken szerepelhess?
– Természetesen igen, az egész csapat nagyon várja már, hogy újra játszhassunk. Noha egy felkészülési mérkőzés nem ugyanaz, mint egy tétmeccs, futballisták vagyunk, tehát leginkább játszani szeretünk. Négy fontos összecsapás vár ránk, hiszen a rákövetkező héten folytatódik a bajnokság, majd hamarosan megkezdjük a szereplést a Bajnokok Ligája selejtezőjében is.

– Szerdán a szülővárosod csapatával, nevelőegyesületeddel, az NK Koperrel is megmérkőztök. Különleges meccs lesz számodra?
– Nem, egyáltalán nem. Ugyanolyan felkészülési mérkőzés lesz, mint a többi. Biztosan van néhány rajongó, aki emlékszik rám, de számomra most a Fradi a legfontosabb. A következő mérkőzéseken úgy kell teljesítenünk, hogy a legjobb formába lendüljünk, mire megkezdődik a szezon.

Fradi.hu