Kisfaludy Anettet és Szekeres Klárát kérdezték a felkészülésről.

Amint arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk a második felkészülési mérkőzését is megnyerte – kedden a Debrecen ellen győztünk 31-29-re Balatonbogláron. A munka egyre csak fokozódik, a lányok óriási terhelést kapnak ezekben a hetekben, de a meccs egyes periódusaiban így is feljegyezhettünk néhány tetszetős elemet. Illetve azt is, hogy a csapategység és a meccseken való kommunikáció is egyre jobb.

A társakat nagyon gyorsan megszoktam, hiszen majdnem mindenkit ismertem korábbról, és azt már most is érzem, hogy nagyon jó társaság vagyunk – mesélte mosolyogva a nyáron az Érdtől érkező válogatott beálló, Kisfaludy Anett. – Hogy ‘kézilabda ügyileg’, taktikailag mennyire szoktuk meg egymást, az már más kérdés, ebben azért érzek még hiányosságot.

Amit most hiányosságnak mondunk, az egyben fejlődési lehetőséget is jelent, hiszen a bajnokság kezdetéig hátralévő bő öt hétben adott a lehetőség az előrelépésre.

A védekezésben még jobb kommunikációra van szükségünk, és fejlődnünk kell a páros kapcsolatokban is, de látszik, hogy jó úton vagyunk, nincs okunk szomorkodni.

A csapatunk egyik legrutinosabb tagja, Csiszár-Szekeres Klára egyetértett Kisfaludy Anettel abban, hogy szükség van még a munkára.

Napról napra jobbak vagyunk, azt látom, hogy mindenki nagyon elszánt, mindenki szeretné, hogy jól működjön, nagyon odafigyelünk arra, hogy Gábor milyen taktikai utasításokat kér. Sok munka áll még előttünk, de a motivációval nincs gond, és kellően hosszú az alapozás, bízom benne, hogy lesz időnk mindent alaposan kigyakorolni. Fizikailag és fejben is fáradtak vagyunk, de ennek van itt az ideje. Más munkát végzünk most, mint a korábbi években, és ezt még szoknunk kell, ugyanakkor egyáltalán nem árt, hogy van ennyi változás. A Debrecen ellen a meccs első periódusa volt igazán jó iramú, rengeteg volt a lerohanás, de tudunk még gyorsulni.

Kifaludy Anett kiemelte még, hogy a kelleténél több gólt kaptunk lerohanásokból, vagyis a visszarendeződésünket még fel kell építeni.

Ezzel együtt örülök, hogy ilyen jó tempójú és színvonalas találkozót játszottunk már a második összecsapáson – az ilyenkor feltűnő hibákból tudunk tanulni” – zárta ekképp Kisfaludy.

Fradi.hu