A Dinamo csapatkapitánya iránt a balkáni lapok szerint továbbra is érdeklődik a Fradi.

Friss sajtóhírek szerint van esély arra, hogy Arijan Ademi, a Dinamo Zagreb és az északmacedón válogatott középpályása a Ferencvárosnál kössön ki. A játékos hazájában, valamint Horvátországban és Boszniában is egyöntetűen arról írnak, hogy a Fradi szerződtetné Ademit, és hogy információik szerint állítólag nem is állnak messze a zöld-fehérek a – klubjában és a válogatottban is kiemelkedő játékosnak számító – középpályás megszerzésétől.

Úgy tudjuk, Ademi megszerzése egyébként néhány hete valóban komolyabban felmerült a zöld-fehéreknél.

Hadd áruljam el, egy olyan csapat kapitányával is tárgyalunk, akire korábban gondolni sem mertünk volna” – fogalmazott mintegy három hete Kubatov Gábor, az FTC elnöke egy interjúban. A zöld-fehérek első embere akkor nem nevezte meg konkrétan Ademit, de forrásaink szerint róla beszélt.

A friss sajtóhírek felbukkanása azért meglepő némileg, mert információink szerint az ügy a közelmúltban holtpontra jutott, vagy legalábbis lelassult. A több mint 5 millió euróra (azaz magyar szinten mondhatni elérhetetlen összegre) taksált középpályás megszerzésére azért mutatkozott esély, mert a Dinamo anyagi nehézségek elé nézett, így az FTC-nél abban bízhattak, hogy a fent említett összeg töredékéért is megszerezhetik a zágrábiak csapatkapitányát, akinek 29 évesen már lényegesen kisebb az esélye egy nyugati szerződésre, mint fiatalabb csapattársainak. A Dinamo anyagi pozíciói ugyanakkor nem rendültek meg annyira, hogy jóval a taksált értéke alatt értékesítsék a csapatkapitányt.

Itt tartott tehát az ügy néhány hete, a friss sajtóhírek felbukkanása viszont akár új fordulatot is jelenthet, hiszen azt sejteti, hogy a Dinamo mégis hajlana arra, hogy nyomott áron értékesítse rutinos játékosát.

A mai Horvátországban született középpályás 2010 óta tartozik a Dinamo kötelékébe, nyolcszoros bajnoknak és négyszeres kupagyőztesnek is mondhatja magát.

A Ferencváros egyébként átigazolási információkat nem kommentál, és a játékos ügyében a Dinamo Zagreb sem nyilvánult meg még hivatalosan.

forrás: csakfoci.hu