Gréti jövőhéten már visszatérhet a csapatba, ha minden jól megy – férfi együttesünk egymás elleni edzőmeccsel és beavatással zárta a hetet.

Női kézilabda csapatunk három hete készül már együtt a 2020/2021-es szezonra, a munka a terveknek megfelelően zajlik, leszámítva azt, hogy Alicia Stolle egyelőre külön edz. S most már csak egyedül teszi mindezt a gyógytornász felügyelete mellett, hiszen Alicia eddigi „párja”, az elmúlt hetekben a német válogatott átlövőnket a közös munka során alaposan megismerő Márton Gréta csatlakozott a társakhoz.

Kicsit most valóban több időt töltöttem Alicia-val, mint a többiek, és nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, kedves, barátságos az első perctől kezdve – mesélte Márton Gréta új játékosunkról. – Sajnálja, hogy nem lehet a pályán, hogy nem tudott úgy csatlakozni a csapathoz, ahogyan elképzelte, de talán hasznos volt, hogy ott voltam neki biztos pontként a rehabilitációs munka közben, tudtam neki segíteni, tudott tőlem kérdezni, ha valamire kíváncsi volt.

Jellemző kép volt az elmúlt két hétben, hogy a konditeremből a csarnokba érve Gréti és Alicia rendre beült a csapat edzésére – vagyis testközelből láthatták, amint a többiek sokszor lógó nyelvvel jönnek le a pályáról.

Arra gondoltam ilyenkor mindig, hogy bárcsak én is elfáradhattam volna ennyire, mint ők, mert bár a rehabilitációs munka is kemény volt, az azért más. A keddi, MTK elleni edzőmérkőzést is kívülről figyeltük, és így, sérülten nézni a meccset mindig nagyon rossz, most meg pláne szerettem volna már ott lenni a pályán. Tetszett ugyanakkor, amit a lányoktól láttam, voltak kimondottan jó periódusok, pedig tudom, hogy milyen fáradtak, hiszen kemény munka folyik minden nap.

Ebbe a kemény munkába pedig szerdán már Gréti is belekóstolhatott, s ha minden jól megy, akkor jövő kedden, a DVSC elleni edzőmérkőzésen is pályára léphet.

Volt bennem egy kis félelem, hogy négy hét kihagyás után lesz-e valamilyen fájdalmam, próbáltam a többiektől is információkat gyűjteni, mert korábban nem jártam még hasonló cipőben. Lekopogom, abszolút nem volt semmi gond, rendben ment minden, és a csajok is kedvesek voltak, örültek, hogy végre én is edzhetek, és én is nagyon boldog vagyok azóta. Jól érzem magam, továbbra is jó erőben vagyok, nagyon várom már a keddet, hogy meccset is játszhassak!

Fradi.hu