Lara Ivanusát kérdezték az átigazolásról – Vanessa Marquest pedig Hajnal Tamás korábbi csapattársa segíti.

– Korábban szerepeltél a szlovén, a svéd, a skót és az olasz élvonalban is, nyertél bajnokságokat, szerepeltél BL-főtáblán. Mi szólt a magyar bajnokság mellett?
– Amikor megkeresett a Ferencváros, az ügynökömmel közösen alaposan utánanéztünk mindennek, és láttam, hogy egy hatalmas, patinás egyesületről van szó, amelyik ráadásul a magyar női mezőny legjobbja. A játékoskeret nagy része szerepel valamelyik felnőtt vagy korosztályos válogatottban, így úgy éreztem, érdemes ide igazolnom.

– A Bajnokok Ligája-indulás lehetősége azért sokat nyomhatott a latban…
– Természetesen! Amikor 2017-ben szlovén bajnokok lettünk az Olimpija Ljubljanával, nekem már nem volt részem a BL-szereplésben, mert Svédországba igazoltam. Aztán 2018 őszén a Glasgow City színeiben megadatott a lehetőség, hogy pályára lépjek a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján. A ciprusi ellenfél ellen sikerült továbbjutni, így a nyolcaddöntőben a későbbi döntős Barcelona ellen vívtunk párharcot. Hatalmas élmény volt, amit mindenképpen szeretnék minél hamarabb megismételni! Egyértelműen ez a célom a Ferencváros színeiben is!

– Ismertél valakit korábbról az új csapattársaid közül?
– Melisa Hasanbegovic a csapattársam volt Svédországban. Ő is nagyon sok jó dolgot mesélt a Fradiról, a többi játékostársunkról, és Budapestről is, amiről egyébként is tudom, hogy gyönyörű város. Tanácsokkal is ellátott, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy hamar be tudok majd illeszkedni a csapatba.

Fradi.hu