Csapatkapitányunkat kérdezték az edzőtáborról és az előttünk álló szezonról.

– Kemény munkát végeznek Ausztriában?
– Szerhij Rebrov a megszokott célratörő énjét mutatja. Sikereket csak kemény munkával lehet elérni, ehhez tartja magát. A nyári szabadságunkról egytől egyig motiváltan tértünk vissza, nem érzem senkin, hogy azt gondolja, miután kétszer egymást követően megnyertük a bajnokságot, nyugodtan hátradőlhetünk.

– Fejben vagy testben kellett inkább kipihennie magát?
– Mindkettőben. Sűrű volt a június, sorra játszottuk a mérkőzéseket, a végére jelzett is a szervezetem, kisebb sérülést szenvedtem, az utolsó két bajnokit ki kellett hagynom. Jólesett pihenni, a családdal a Balatonnál voltunk, nem szerettünk volna külföldre utazni. Ott volt velünk édesapám és édesanyám is, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, így mi, szülők is kikapcsolódhattunk egy kicsit. Három napig a hobbimnak is hódolhattam.

– Ezekben a napokban Ausztriában edzőtáboroznak, edzések, mérkőzések követik egymást. Csapatkapitányként mennyi feladat hárul önre?
– Az ilyen edzőtáborok alkalmával sok mindenre kell odafigyelni. Időre van szükség, amíg az új környezetben beáll a játékosok napi ritmusa. Mikor van a reggeli, hol vesszük fel az edzésszerelést, kell-e maszkot viselni masszázs közben, hova kell a szennyest letenni. Figyelni kell, hogy minél kevesebb legyen az apró konfliktus. Szerencsére mindenki partner, a társaim is jól tudják, hogy csapatkapitányként csak a javukat szeretném.

– Az új fiút, Bogdán Ádámot aligha kell pátyolgatnia.
– Ő rutinos róka, hamar megtalálta mindenkivel a közös hangot. A válogatottból már jól ismertem, keményen dolgozik, hogy bizonyítsa, megérte szerződtetni. Ezen a téren jól állunk, három szenzációs kapusunk van. Az elmúlt idényben Gróf Dávid is remek vetélytársa volt Dibusz Dénesnek, most még nagyobb lesz a harc a csapatba kerülésért.

– Az albán szélső, Myrto Uzuni augusztusban csatlakozik a kerethez. Mit gondol, lesznek még érkezők?
– Biztos vagyok benne. Az elmúlt időszakban láthattuk, mennyire jót tesz az igazi vetélkedés. Enélkül képtelenség sikereket elérni.

– Az elmúlt idényt nehéz lesz túlszárnyalni. Mi lehet a cél a következő évadban?
– Ezen én is sokat gondolkodtam. Legalább olyan idényt szeretnék, amilyen a legutóbbi volt. Legyünk bajnokok, jussunk be valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, amolyan extraként ott lesz még a Magyar Kupa is. Aztán meglátjuk, mi lesz. A legutóbbi is nagyon nehéz volt, és ne feledjük el, idén a nemzetközi porondon csupán egymeccses selejtezők várnak ránk. Egyáltalán nem lesz mindegy, ki játszik odahaza, és kinek kell idegenbe utaznia. Bár azt se feledjük, ezek a mérkőzések mind zárt kapusak lesznek, üres lelátók előtt kell futballoznunk. Ez idegenben segítség lehet, idehaza viszont annál rosszabb.

Teljes interjú: NSO