A tegnapi Kolos Kovalivka elleni vereség után kirúgták a Dinamo edzőjét, Alekszij Mihajlicsenkót. A csapat a vereség ellenére, mivel a Deszna ikszelt a Zorja vendégeként, a BL-selejtezőt érő második helyen végzett. Ez sem mentette meg azonban a volt szovjet válogatott középpályás állását, Igor Szurkisz klubelnök ma reggelre elbocsájtotta.

A bennfentesek nagy része szinte bizonyos abban, hogy az új edző a Zorja jelenlegi, a Werder Bremen volt mestere, Viktor Skripnyik lehet, rajta kívül felmerült még Jurij Kalitvincev, a Dinamo Moszkva korábbi edzője, a szövetségi kapitány Andrej Sevcsenkó, Jurij Vernibud és Jurij Semin a Lokomotív Moszkva nemrég távozott, 73 éves szakvezetőjének a neve – és természetesen Szergej Rebrové is, akit sokan Skripnyik mellett a második legesélyesebb jelöltnek tartanak. Igor Ciganyik szakíró szerint lenne is a Kijev szakmai főnöke, ha “nem lenne érvényes szerződése Magyarországon” és ha komolyan megerősíthetné az anyagi problémákkal küzdő Kijevet. Ilyen “skrupulusai” Skripnyiknek nincsenek a megmondóember szerint, ő megelégszik a jelenlegi kerettel. Roman Simcsuk, az uafootball újságírója szerint Rebrov nem fog “kétszer ugyanabba a folyóba lépni“, ráadásul a Fradinál hosszú távon számolnak vele.

A fogadóirodáknál Skripnyikre 1.4-szeres, Rebrovra 3.5-szeres, Sevcsenkóra 7-szeres, míg Szeminre 20-szoros pénzt adnak.