A kétszeres bajnok támadó a csapat edzőtáborában nyilatkozott.

– Másfél év itt töltött idő alatt két bajnoki címet szereztél, nyugodt lehetett a pihenő a szezon után.
– Ez volt az egyik legfontosabb cél, amiért ide igazoltam, úgyhogy valóban nagyon jó érzés. Tudtam, hogy itt minden évben harcban leszünk az első helyért, örülök, hogy eddig mindkétszer mi végeztünk az élen. Emellett természetesen az európai kupaszereplés volt a célom, és azt is sikerült már rögtön az első alkalommal elérnünk.

– Hogyan telt az a bő két hét, amit a szezon után kaptatok?
– Otthon, a családommal és a barátaimmal töltöttem, régóta nem láttam őket. Nemcsak a hosszabb kihagyások után, minden alkalommal kihasználom, ha haza tudok menni. Norvégiában egy Oslóhoz közeli hely, Drammen szokott lenni a célállomásom.

– Visszatérve az előttünk álló kihívásokra, mit szólsz hozzá, hogy egymeccses selejtezők lesznek?
– Nemrég hallottam csak róla, érdekes lesz, de ettől még semmiben sem változik a felkészülésünk, ugyanúgy állunk hozzá, mintha kétmeccses lenne. Persze így nagyobb szerepe lesz a szerencsének, jó lehetőség, ha otthon játszhatsz, de azt se felejtsük el, hogy az előző szezonban idegenben veretlenek voltunk az európai kupaporondon, szóval akkor sem ijedünk meg, ha utaznunk kell.

– Elérhető a Bajnokok Ligája?
– Nehéz lesz, de ezért dolgozunk. Ez az új rendszer segíthet is benne, vagy még nehezebbé teheti, szükségünk lesz némi szerencsére is. A lehető legjobban felkészülünk, és minden meccsre úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk.

– Ha nem is a BL-ben, de hamarosan újra pályán lesztek, négy edzőmeccset játszunk az első edzőtáborban.
– Nagyon várom már, a legjobban azt szeretem, amikor meccsünk van. Már a nyaralás alatt hiányzott a futball, amíg otthon voltam Norvégiában, a barátaimnak voltak mérkőzései, akkor is mondtam nekik, hogy szeretnék újra pályán lenni. Úgyhogy ezeket, a tét nélküli találkozókat is várom már.

(teljes interjú: fradi.hu)