Szűcs Lajosra emlékeznek labdarúgó csapatunk korábbi játékosai.

Lipcsei Péter

Miután felkerültem Budapestre, nap mint nap találkoztam Lajos bácsival és elválaszthatatlan jó barátaival, Albert Flóriánnal, valamint Rákosi Gyulával. Gyakran jártam fel a régi stadionba hozzájuk, hogy hallgassam a történeteiket. Miután felhagytam a labdarúgással, megengedték, hogy tegezzem őket, ám erre nem voltam képes. Amikor magázva köszöntem, Lajos bá kizavart a szobából, s arra kért, jöjjek be újból, és megmondta, ha még egyszer jó napot kívánokkal köszönök, vigyek a társaságnak egy-egy üveg bort is.

Mucha József

Amikor a Fradiba kerültem, Szűcs Lajos éppen akkor szerződött a Honvédhoz, később azonban a Ferencváros és a válogatott öregfiúkcsapatában is együtt szerepeltünk, mi több, szobatársak voltunk, később pedig edzőként dolgoztunk együtt. Nemcsak mi, hanem a családjaink is közel álltak egymáshoz, amikor Belgiumban futballoztam, volt, hogy napokat töltött nálunk. Felejthetetlen élményeim vannak vele kapcsolatban, szíven ütött a halálának híre.

Szőke István

Csodálatos ember volt, aki a futballnak, a csapatának élt. Nagyon csíptem, szerettem vele játszani. Amikor elkezdődött a mérkőzés, mintha egy motor ment volna benne, úgy cikázott fel és alá. Ha nem rúgtam gólt egy-két meccsen, rögtön megkérdezte, beteg vagyok-e. Három évet töltött a Ferencvárosnál, mindent megnyert a klubbal, valamint a válogatottal is egy olimpiai bajnoki címet. Igazi barát és csupa szív játékos, sportember volt – meg kell hagyni, ritka az ilyen ember. Remek játékosként és csapattársként gondolok rá, már most nagyon hiányzik.

Szűcs Mihály

Az első szó, ami eszembe jut róla: szenvedély. Egészen fiatalon, ifistaként az edzőm lett, s már akkor nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Mondhatni, végigkísérte a pályafutásomat a Ferencvárosnál, s rengeteget tanultam tőle. Sosem szakadt el a Fraditól, Albert Flóri bácsival és Rákosi Gyula bácsival elválaszthatatlanok voltak. Együtt lélegeztek a Ferencvárossal, a serdülő meccseitől az első csapat mérkőzésein át mindenre kijártak. Számomra ők testesítik meg a mindenkori fradizmust.

NSO