Manci azt is elmondta, hogy melyik volt élete legmeghatározóbb Fradi élménye.

Nem okoz gondot az egykori Fradi-focistának, Telek Andrásnak, hogy napi szinten az „ősellenfél” területére lép: munkája sok-sok éve Újpestre szólítja.

Amikor Telek biztosítási szakemberként ügyfeleivel tárgyal, tudják, kivel állnak szemben. Ilyenkor elkerülhetetlenül szóba kerül a foci. A válogatott nevetve említi, az ötven felettiek emlékeznek megmozdulásaira, de azért az újpesti fiatalabbak is tudják, milyen játékos volt a ferencvárosi Telek Manci.

Jól emlékszem, amikor Rákosi Gyula edzőm az egyik tréning után szólt: Manci, készüljön, az Újpest ellen kezdeni fog! Alig voltam húsz, megremegett a lábam, hiszen idegenben, a rangadók rangadóján pályára lépni még a tapasztaltabb futballistáknak is megdobogtatta a szívét. Döntetlen lett a vége, én pedig bent ragadtam a csapatban, ahol olyan srácokkal játszhattam együtt, mint Limperger, Lipcsei, Keller vagy Simon Tibi.

Telek négyszer lett bajnok a Fradival, négyszer Magyar Kupát nyert, de élete legmeghatározóbb élménye a pályán a BL-szereplés volt: – Soha nem felejtem el, és az újpesti ügyfeleim is emlékeznek arra, amikor a Real Madrid vagy az Ajax ellen léptünk pályára. Sokszor mondják is az újpestiek, akkor – kisebb csoda, de – nekünk szurkoltak.

Telek Mancit a csapattársak és a szurkolók a németek császárához, Franz Beckenbauerhez hasonlították.

Nagy megtiszteltetés, de ez azért túlzás – reagált. – Talán azért említenek vele egy „oldalon”, mert magam sem voltam csonttörő, helyezkedéssel, technikával próbáltam megoldani a feladatomat. De azért nagyon jólesik, hogy a „Császárhoz” hasonlítanak.

Telek ma is futballozik a Fradi nosztalgia­csapatában. Otthon pedig feleségével nem vesznek össze, ha Manci focimeccset nézne a tévében: Éva is válogatott labdarúgó volt ugyanis.

forrás: borsonline.hu