Még fröccs nélkül is nőtt a bevétel.

Egyre jobban megy a szekér a Fradi otthonául szolgáló Groupama Arénának. Működésének legjobb évét zárta 2019-ben az üzemeltetésért felelős cég.

A jelek szerint egyáltalán nem kell az illetékeseknek azon görcsölni, hogy hogyan lehet nyereségesen működtetni a Groupama Arénát. A használatba vétel óta folyamatosan egyre jobb és jobb évet tudnak zárni, a trend pedig tavaly sem tört meg. Olyannyira nem, hogy az értékesítésből származó árbevétel 75 százalékkal emelkedett, 3,8 milliárd forintról 5,1 milliárdra.

Az azonban, hogy ez a növekedés mely tevékenységnek köszönhető, nem derül ki a kiegészítő mellékletből, ilyen részletes lebontást ugyanis nem közölt a stadiont üzemeltető Lagardere Sport Hungary Kft. Csupán annyi derül ki a dokumentumból, hogy a “2019-es évben tovább növekedett a stadion igénybevétele egyrészt a nagyobb számú lejátszott mérkőzés okán (az FTC sikeres nemzetközi kupa szereplése kapcsán), másrészt az egyéb rendezvények számának emelkedése miatt. Ennek eredményeként emelkedett meg az árbevétel volumene.

A társaság közgyűlése május 26-án egyébként névváltásról is határozott, mostantól a cég Sportfive Hungary Kft. néven működik tovább.

A bevételek jókora növekedésével párhuzamosan a ráfordítások szerényebb mértékű növekedést mutattak. Igaz, a személyi jellegűek 70 százalékkal ugrottak meg, ám nominálisan töredéke az összkiadásnak. 202,6 millió után tavaly 345,4 milliót fizettek ki személyi jellegű kiadásként. A költséget a béremelés dobta meg, hiszen a 2018-as bruttó 713 ezer forintos átlagbér tavaly úgy növekedett 1,09 millió forintra, hogy közben még két fővel bővült is a cég létszáma. Az átlagos statisztikai létszám 19 fő volt már.

Az egyéb ráfordítás soron is jelentős növekedés mutatkozott tavaly, 194 millió után 539-et számoltak el, ám ez egy 398 milliós céltartalék képzésnek köszönhető.

A folyamatok eredményeként már üzemi szinten is tovább javult a társaság anyagi helyzete. Az előző évi 194 millió forint után 371 milliós nyereséget tudtak kimutatni. Ezt néhány tízmillió forinttal még növelte a pénzügyi műveletek pozitív eredménye, a 71 millió forintos adó elszámolása után 330,4 millió tiszta profit maradt a cég kasszájában 2019-ben, 75 százalékkal több az előző évi 188,3 millió után.

A 2018-as évvel ellentétben azonban hiába a növekvő nyereség, a cég tulajdonosai ezúttal nem döntöttek osztalékfizetésről. 2018-ban 130 millió forintot vettek ki a cégből.

forrás: mfor.hu