Gyula bácsi “felügyeli” korábbi világválogatott barátját.

Az egykori VVK-győztes FTC-ben az Albert Flórián, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula trió elválaszthatatlan volt egymástól. Mivel az aranylabdás Albert már elhunyt, Rákosi a sajnos gyakori egészségügyi gondjaival küzdő, 76 éves Szűcsöt „felügyeli”.

Az utóbbi két évben sokat jártam Lajoshoz a kórházba – mondja a 81 éves Rákosi. – Vastagbél-gondjaival kezelték, majd csípőprotézis-műtéten esett keresztül, legutóbb pedig tüdőembóliát kapott. A múlt héten erős légszomjra panaszkodott, ami egy embólia után veszélyes lehet, ezért az Uzsokiba került.

Rákosi természetesen meglátogatta barátját, de mivel Szűcs éppen vizsgálatról és kezelésről tért vissza, így nem volt igazán jókedvében.

Megnyugtatok mindenkit, azért nincs veszély, kezelőorvosai azt prognosztizálják, hogy pár napig benn marad alapos kivizsgálás céljából – folytatja Rákosi. – Lajos hangulata változékony, de azért elbeszélgettünk a múltunkról. Ezúttal az 1967 áprilisában, a Népstadionban játszott Újpesti Dózsa elleni 3-0-s bajnoki került terítékre.

Azon Rákosi élete egyik legszebb találatát jegyezte. Lajos felidézte, hogy Gyula bal külső csűddel szerzett kapásgólja feledhetetlen. Témát váltva annak mindketten örültek, hogy az FTC Máté Csaba edző irányításával bajnokságban indítja NB III-as együttesét.

Ennek a lehetőségnek köszönhetően fiataljaink egy idény alatt is sokat fejlődhetnek, közelebb kerülhetnek a „nagycsapathoz” – jegyezte meg Rákosi.

Bors