Jégkorong szakosztályunk búcsúzik a pesterzsébeti jégcsarnoktól, amely 13 évig volt az otthonunk. A levelet az ESMTK elnökének, Harót Jánosnak küldték hokisaink.

Tisztelt Elnök Úr, Kedves János!

Eltelt 13 év.

2007-ben a Ferencvárosi Torna Club felnőtt jégkorongcsapatának új „otthon” után kellett néznie. Az akkori szakosztályvezetés, élén Kassai György akkor szakosztályvezetővel felvette a kapcsolatot a Pesterzsébeti Önkormányzattal és hosszú, többfordulós tárgyalások után sikerült megállapodnia a két félnek, hogy az új „otthon” a Zodony utca 1. szám alatt lesz.

Eltelt 13 év.

Nagyon hosszú idő. Minden megváltozott az elmúlt 13 év alatt. Üzemeltető váltás, átalakuló szakosztályvezetés. Mégis, a csapat számára maradt az állandóság. Minden évben egy picit előreléptünk, minden évben egy picit jobbá, szebbé tettétek a csarnokot számunkra, amely sokszor még a szurkolóink számára is rejtve maradt, mégis sokat jelentett nekünk.

Eltelt 13 év.

Remek sikerek, fájó kudarcok, nehéz pillanatok, sokszor megoldhatatlannak tűnő feladatok jellemezték az elmúlt éveket. De mindig találtunk megoldást, mindig megoldottunk mindent. Kívülről, hála Istennek, ebből senki nem vett észre semmit. Csak azok tudtak róla, akik nap, mint nap azon dolgoztak, hogy péntek este, kedd este, vasárnap este rendben lemenjen egy mérkőzés.

Eltelt 13 év.

Közel 300 mérkőzést játszott a Csapat a csarnokban. Összesen közel 120000 ember nézte végig a mérkőzéseket a helyszínen. Elképzelni is nehéz ezeket a számokat. Együttműködésünknek köszönhetően megismerhette a hokis társadalom, de merem állítani, a magyar sporttársadalom is a Pesterzsébet Jégcsarnokot. Együtt éltünk a Pesterzsébeti Farkasok HC gyerekeivel, az ESMTK jégkorongozóival, a sok-sok amatőr csapat játékosaival. Közösen szerettettük meg a jégkorongot, mint sportot a pesterzsébeti, soroksári és csepeli polgárokkal.

Eltelt 13 év.

Ezúton szeretnénk megköszönni az elmúlt éveket. Nemcsak a csapat nevében, hanem az egész sportszerető társadalom nevében, minden fradista nevében, hogy 13 éven keresztül Otthont (igen nagybetűvel írtuk) adtatok nekünk. Mi büszkék leszünk és sosem felejtjük el, hogy a 26. és 27. bajnoki címünket ott, nálatok nyertünk meg.

Köszönünk mindent.

Fradi.hu