Ma már Angela Malestein is megérkezett Budapestre, Tóth Niki is jól halad a visszatérés felé – a szurkolók pedig a bérlet/jegy kompenzációról kaptak információkat.

Az új szezont, s ezzel együtt a nyári szünetet követő felkészülés kezdetét rendre minden sportoló tűkön ülve várja már, most pedig, hogy az ismert okok miatt a mögöttünk hagyott év félbemaradt, ez hatványozottan igaz. A játékosaink a májusban és júniusban elvégzett, néhány hetes szinten tartó edzésprogram után teljes pihenőt kaptak, persze, a közösségi médiában majd mindenkinél láthattuk fényképeket arról, hogy ebben az időszakban is a hétköznapjaik része volt a sport. Volt, aki konditeremben tartotta magát fitten, mások biciklizni vagy futni jártak.

A következő héten aztán elkezdődik a munka a jelentősen átalakuló csapatunk számára. A három német válogatott kézilabdázónk már a hét elején megérkezett Budapestre, hogy elfoglalják, belakják új otthonaikat, sőt, már a konditermet is meglátogatták. Alicia Stolle, Emily Bölk és Julia Behnke elsőként kedden, a Fradi TV-ben mesél a költözés nehézségeiről, az új otthonaikról és még azt is elárulják, hogy mit sikerült már elsajátítani a magyar nyelvből. A Békéscsabáról hozzánk igazoló Kovács Anett is ismerkedik már a fővárossal, az Érdről érkező Janurik Kinga és Kisfaludy Anett számára nem lesz nagy a változás e tekintetben, mondhatni, lőtávolon belül váltanak csapatot, míg a holland világbajnokunk, Angela Malestein vasárnap érkezik Magyarországra.

Az új keret hétfőn találkozik először teljes egészében, de ekkor még csak a szükséges koronavírus-tesztekre kerül sor. A tervek szerint kedden fizikai felmérésekkel és különböző tesztekkel folytatódik a program, majd szerdán jöhet az első labdás foglalkozás – olvasható a Fradi.hu-n.

Még decemberben sérült meg súlyosan az FTC 19 éves irányítója, Tóth Nikolett, akinek előbb a talpcsontja repedt meg, majd a felépülése után az NB I/B-ben játszott meccsen rosszul ért talajt, és a térde roppant meg. A vizsgálatok után kiderült, hogy műtét vár rá, és a porc pótlása miatt mozaikplasztikára van szükség.

Így a szezon hátralévő részét a felépüléssel töltötte, a következő évadra azonban már újra százszázalékos lehet.

Lekopogom, de egyelőre egészen jól vagyok, sőt a térdem talán erősebb is, mint volt – kezdte az Utánpótlássportnak a zöld-fehérek korosztályos Európa-bajnok és vb-ezüstérmes kézilabdázója. – Majd az alapozáskor persze kiderült minden, ha azt sikerül jól végigcsinálnom, a bajnokság kezdetére százszázalékos lehetek. Rengeteget dolgoztam a rehabilitáció alatt, ezért bizakodó vagyok.

A Bajnokok Ligájára készülő alakulat a hivatalos nyári szünet előtt találkozott bő egy hónapra, ám akkor még csak a bemelegítésben és az egyéni képzésben vett részt, nem kockáztattak. Ha minden jól megy július 7-től, már ténylegesen együtt készülhet a következő évadra jelentősen megerősödött ferencvárosiakkal.

Én is azt remélem, hogy jobbak leszünk, mint az előző években. Sok mérkőzésünk lesz, ezért biztos, hogy jól jön a bő keret. A saját szerepem nyilván elsősorban rajtam múlik majd, nem fogok különösebben ráizgulni, százszázalékot adok az edzéseken, aztán meglátjuk, az mire elég.

A klubfeladatai mellett alighanem decemberben a juniorválogatottal is lesznek feladatai Tóthnak. A nemzetközi szövetség döntése alapján a romániai U20-as világbajnokságot decemberben rendezik meg, amelyre ne feledjük, Eb-címvédőként utazik a magyar csapat.

Nagyon várom már a tornát, mert imádom ezt a társaságot. Az biztos, hogy szezon közben a rengeteg meccs miatt nagyon sok időnk nem lesz együtt készülni, de már ezer éve együtt játszunk, azt gondolom, ez nem jelenthet majd problémát.

A korábban megváltott, de a járványhelyzet miatt fel nem használt jegyek, valamint a bérletek kompenzációjáról ide kattintva tudtok olvasni, amennyiben nincs lehetőséged azzal támogatni a szakosztályt, hogy náluk hagyod a visszajáró összeget, akkor július 18-ig van lehetőséged egyeztetni a visszatérítésről.