Volt edzőnk mesélt arról is, hogy hogyan élte meg a karantént.

Előbb gyermeke budatétényi kertes házában foglalkozott az unokájával, majd keszthelyi karanténba vonult. Utóbbi városban zöldövezeti sorházban élt a feleségével, de már bejár a szövetségbe dolgozni. Némileg komoran jegyzi meg, dr. Merkely Bélától tudja, hogy a vírus újabb rohama őszre várható. MLSZ-beli szobatársai – mert velük tartotta a kapcsolatot – közül Nyilasi Tibor szigorú bezártságban élt budai otthonában.

Keszthelyen a régi fényképeimet nézegettem, és persze a magyar bajnokikat is a tévében – említi a 70 éves szakember. – Három egykori NB I-es csapatom szépen szerepelt, a Fradi impozáns teljesítménnyel aranyérmes, a ZTE üde színfolt volt ebben az idényben Márton Gábor edzőnek (is) köszönhetően, továbbá a Paks maradt az élvonalban.

Az exkapitány sose feledi, mielőtt 1986 márciusában dr. Mezey György kapitány válogatottja 3-0-ra verte Brazíliát a Népstadionban, őt küldte ki Frankfurtba a dél-amerikaiak feltérképezésére. Azzal is megtisztelte, hogy a ’86-os mexikói vb-n az argentinok csoportját „szemlézhette”, így látta Diego Maradonát futballozni. És ha már retró futball: jelenleg a magyar öregfiúk-válogatott kapitányaként dolgozik, Bazsánt József menedzser közreműködésével az idősebb játékosoknak segít, ha éppen gondjuk, bajuk támad.

Végezetül az exkapitány felhívta a figyelmet a Mol Fehérvár fiataljára, a húszéves Bolla Bendegúzra, aki legutóbb Zalaegerszegen kölcsönjátékosként remekelt.

Ugyanúgy a “kisfutballban” pallérozódott, mint Szoboszlai Dominik, és hozzá hasonló tehetség. Azt tanácsolom, figyeljenek rá!

forrás: borsonline.hu