Clubunk legendája, Nyilasi Tibor adta át a díjat labdarúgó csapatunk vezetőedzőjének.

A Ferencváros sikeredzője, Szergej Rebrov kapta meg az év edzőjének járó elismerést a 2020-as RangAdó díjátadón. A szezon játékvezetője Berke Balázs lett, míg az év felfedezettjének a ZTE fiatalját, Bolla Bendegúzt választották.

Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján kerül sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során.

Az elsőn, szerdán még az idény felfedezettjét nevezték meg, aki a zalaegerszegi Bolla Bendegúz lett, valamint kiderült, hogy a szezon legjobb játékvezetője Berke Balázs volt.

A jelöltek közé került még Kuttor Attila (Mezőkövesd) és Márton Gábor (ZTE) az edzőknél, Demjén Patrik (ZTE) és Szendrei Norbert (Budapest Honvéd) a fiatal játékosoknál, valamint Karakó Ferenc és Bogár Gergő a játékvezetőknél.

Ez a csapatom díja, köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult a Fradi sikeréhez. Ez volt a második szezonom, a második bajnoki aranyunk, örülök, hogy elismerték ezt – nyilatkozta Szergej Rebrov, akinek az irányításával a Ferencváros megvédte címét és a nemzetközi porondon is eredményesen futballozott, köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette őt a munkájában.

A legfontosabb, hogy jól kommunikáltam a játékosokkal és a stábtagokkal” – válaszolt arra a kérdésre, hogy mi volt a titka a sikeres szereplésnek. Ugyanakkor hozzátette: “a futballistákon múlt a legtöbb, mert eredményesen akartak játszani.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kiemelte: a CSZKA elleni moszkvai győzelem nagy siker volt.

Ez adott hitet és kedvet a játékosoknak, hogy ilyen focit játsszanak” – tette hozzá.

Az Európa Liga-szereplés egészéről úgy vélekedett, hogy a csoportszakaszban mind a hat mérkőzés színvonalas volt és még az utolsóra fordulóra is maradt esély a továbbjutásra.

A RangAdó díjátadón hét kategóriában hirdetnek győztest. Az OTP Bank Liga legjobb edzője, az idény felfedezettje és játékvezetője mellett díjat kap a gólkirály, a legszebb találat szerzője, valamint az év játékosa és kiosztják a Fair Play-díjat is. Az elismerést a győztesek Nyilasi Tibortól, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetőjétől vehetik át.

A kategóriák végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klubból a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három játékosra kategóriánként. Kivétel ez alól az év játékvezetője, a gólkirály és a Fair Play-díj, míg az év góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján. A női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

Fradi.hu, M4 Sport