A Hajós uszodában ötnegyedes edzőmeccset játszottunk – az edzésekről videót, a meccsről értékelést és fotókat láthattok.

– Szervusz, Zsolt! Szúnyogoktól körülölelve folyik ez a beszélgetés. Megvolt az első kétkaputok az OSC-vel, először erről beszélj néhány mondatot, ez most így hogy tetszett neked?
– Mindenképpen érződött, hogy ez az első kétkapu volt nagyon hosszú idő után, ugye, ebbe beletartozott a covidos időszak, aztán a mostani pihenő. Azért szerintem ez nagyon érezhető – az egyik oldalról. A másik: az edzés második felében volt egy sokkal jobb képe, ritmusa a játéknak, ez tud most iránymutatást adni. Elég sokat játszottunk és egész jól bírta mind a két csapat ezt az öt negyedet. Szerintem még egy kis lelkesedés is látszott mind a két félen. Az nyilván észrevehető volt, hogy mind a két csapat abban a fázisban van, amikor az alapok lerakásával kezdi el újra a játékot.

– Hol tartotok, mit csináltok, mi a rendszeres meló? És ezt most hol helyezed el a folyamatban?
– Maximálisan játékalapúra terveztem ezt a felkészülést – már csak azért is, mert nagyon hosszú idő kimaradt a játék szempontjából. Nagyon sok játékkal szeretném felkészíteni a csapatot erre a következő időszakra. Nyilván e mellett azt a fizikai munkát is beletéve, amire szükség van ahhoz, hogy jó állapotban kerüljünk oda a Magyar Kupára, ami, ugye, el fog indulni egy hónapon belül. De még egyszer hangsúlyozom, ez az időszak inkább a játékról szól, amikor magunkban készülünk, akkor is sok olyan elemet beleviszek az edzésekbe, amelyek kifejezetten a játékot jelentik.

– Ilyenkor, amikor ilyen öt negyedes, öt ötödös edzőmeccs van, kapnak az új emberek feladatot, figyeled őket külön, elmondod nekik, hogy mit vársz tőlük?
– Ha rajtam múlt volna, akkor ez ma hat negyed… :-) Csak elfáradtak a játékosok és nem lehetett… Természetesen igen. Mindenféleképpen fontos, hogy az új játékosok, akik épülnek be a csapatba, megkapják azokat a kicsi, egyszerű feladatokat, amivel el tudnak indulni ebben a rendszerben, azért ez teljesen új mind a két játékos számára. Ez hosszabb folyamat. De természetesen mindig kiadom azokat a feladatokat, amiknek a végrehajtását szeretném látni, hogy megkönnyítsük a beilleszkedési folyamatot.

– Hogy folytatódik a felkészülésetek? A hónap végén kezdődik a tétmeccsek sora…
– Igen. Ezen a héten játszunk még egyszer az OSC-vel, aztán egyszer a Szolnokkal, pénteken, ahogy említettem, tényleg sokat játszunk. A jövő héten talán picit kevesebbet, de mindenféleképpen nagy hangsúlyt kapnak a taktikai elemek. Úgy érzem, a csapat az állóképesség szempontjából rendben van, de azt is fejleszteni kell fokozatosan, hogy visszatérjen a korábbi szintre. A következő hetek fontos feladata a játék gyorsítása lesz és az, hogy mindenki tudja a dolgát. Ehhez le kell raknunk az alapokat a játék minden területén, hogy a teendők ennek alapján átmenjenek a fejekbe. Hogy mit játszunk hátrányban, mit játszunk hat a hat elleni védekezésben, elöl mit szeretnénk látni, mi lenne a cél – nyilván nagyon egyszerűen, de az alapokat lerakva. Ez lesz a következő időszaknak a célja.

Beszámoló és további nyilatkozat: VLV