Hazája több sajtótermékében, rádiójában, tvjében volt vendég a fiatal középpályás, aki nem bánta meg, hogy kipróbálta magát nálunk.

Meglepett a magyar megkeresés. Nem számítottam rá, de komolyan vettem, mert egy szép kihívás volt. Még gyerek vagyok és a családomtól való elszakadásról nem volt könnyű dönteni, de azt kell mondjam, hogy nagyszerű élmény volt, egy picit sem bántam meg. Amikor a felkérést megkaptam, egész másra számítottam és utólag örülök, hogy elfogadtam az ajánlatot. A futball különbözik az argentintól, nem olyan szoros a verseny és én a legjobb csapathoz jöttem. Egyes ellenfelek nem késztetnek komoly harcra, Argentínában szorosabb a bajnokság. Itt sokkal rendezettebbek a viszonyok, otthon viszont szenvedélyesebb. Más volt, sokat tanultam és ezt sokra értékelem.

A bajnoki cím megünneplése gyönyörű volt. A meccs már nem volt izgalmas, hisz három fordulóval korábban eldőlt a bajnoki cím, de egy nagy buli volt. Tűzijáték közepette emelhettük fel a trófeát, teli stadion előtt és nagyon élveztem. Ez az első bajnoki címem, azt hiszem sokat tanultam belőle, és hasonló sikerekre törekszem, akár Argentínában, akár máshol. Még fiatal vagyok, így segíti az érésemet, hogy egy más futballkultúrát is megismerhettem.

Szeretném a Lanúsnál visszaverekedni magam a kezdőbe. Nagyon szeretem azt a klubot, ott nőttem fel. Jó lenne bajnoki címet nyerni velük is. Beszéltem Zubeldiával, jó a viszonyom vele is, ahogy a többi vezetővel is.

– Gaston Lodico