Az év sportvezetője kategóriában kapott díszoklevelet clubunk elnöke.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) június 29-én tartotta tisztújító rendkívüli küldöttgyűlését. Az esemény végén kitüntetéseket és elismeréseket nyújtottak át. A díjazottak között volt Kubatov Gábor, az FTC elnöke is, aki Az év sportvezetője kategóriában díszoklevelet kapott.

Deutsch Tamás, a SOSZ újraválasztott elnöke a díjjal kapcsolatos beszédében kiemelte: az elismerés ugyan az elmúlt egy év munkájáért jár, de Kubatov Gábor és a Ferencvárosi Torna Club esetében érdemes visszatekinteni és elismerni az elmúlt közel tíz évet, hiszen a 2020-as Ferencvárost már össze sem lehetne hasonlítani a 2010-essel.

Ha csak az elmúlt egy évünket nézzük, az sem volt egy egyszerű menet, hiszen rengeteget kellett tennünk azért, hogy megőrizzük kiharcolt helyünket a magyar sportban. Ha a tíz évet nézzük, akkor már egy jelentősebb időszakot tekinthetünk át, aminek az elején senki nem hitt abban, hogy képesek lehetünk eljutni oda, ahol most vagyunk. Magamra mindig is az FTC első számú szolgájaként tekintettem, ezért mondhatom, hogy ugyan a bajnoki címekért járó aranyérmek, és most ez az elismerés is nagyon jólesik, de mindezek egyáltalán nem tesznek elégedetté, csak még jobban vágyunk az újabb sikerekre. Bőven vannak még céljaink” – fogalmazott egyesületünk elnöke, Kubatov Gábor.

A SOSZ díját Kubatov Gábor elfoglaltsága miatt az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán vette át, akit a szervezet elnökségébe is beválasztottak.

A Ferencvárosi Torna Club 2011. február 25-e óta, amióta Kubatov Gábor az egyesület elnöke,

Labdarúgásban:
– három magyar bajnoki címet,
– három Magyar Kupát,
– két Ligakupát
– két Szuperkupát nyert
– és bejutott az Európa Liga főtáblájára

Női labdarúgásban:
– három magyar bajnoki címet
– öt Magyar Kupát

Női kézilabdában:
– egy magyar bajnoki címet
– egy Magyar Kupát
– két KEK-et

Férfi jégkorongban:
– két magyar bajnoki címet
– két Erste Ligát
– egy Magyar Kupát

Férfi vízilabdában:
– két magyar bajnoki címet
– két Magyar Kupát
– egy Magyar Szuperkupát
– egy Bajnokok Ligáját
– két Euro Kupát
– két Európai Szuperkupát nyert

2011 februárja óta Csongrádi Györgyi (teke), Fegyveres Petra (teke), Sáfrány Anita (teke) egy-egy világbajnoki aranyérmet, míg Bácsi Péter birkózásban két világbajnoki aranyérmet nyert.

Emellett Bácsi Péter és Verrasztó Dávid egy-egy Európa-bajnoki címet, míg Liu Shaoang, valamint Liu Shaolin Sándor két-két Eb-aranyat szerzett. A vízilabdázók közül 2020-ban Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, valamint Zalánki Gergő lett ferencvárosiként Európa-bajnok.

Fradi.hu