Fantasztikus kitűző tárlat vár a digitális térben. Valamint az Üllői úti helyszín is újra látogatható.

A digitális Fradi Múzeum oldala ide kattintva, míg az első, kitűzőket bemutató tárlata ide kattintva található.

Az FTC 121 éves történelmének páratlan öröksége van hazánkban, ennek a hosszú időszaknak a tárgyemlékei azonban bővebbek annál, hogy teljes egészében megmutathatóak legyenek a Fradi Múzeum falai között, a több ezer darabból álló gyűjtemény ráadásul folyamatosan bővül.

Annak érdekében, hogy a klub történelmének feldolgozása a jövőben is folyamatos legyen, illetve hogy még szélesebb körben elérhetőek legyenek a tárgyi emlékek, a Fradi Múzeum anyagai – a Telekom támogatásának köszönhetően – immár a digitális térben is elérhetővé váltak!

A csaknem 3000 tárgyból álló gyűjtemény feldolgozása folyamatosan zajlik, ám a Fradi Múzeum mostantól időről időre előjön egy-egy olyan webes kiállítással, publikációval, amely tárgyak a helyhiány miatt nem feltétlenül találhatóak meg a kiállítótérben.

A Fradi Múzeum folyamatosan törekszik az újításokra, folyamatosan keressük annak a lehetőségét, hogy milyen háttérinformációkkal tudjuk kiszolgálni a fradisták népes táborát – mondta Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője. – Az elmúlt időszakban új kapcsolatokra tettünk szert, az új felajánlóktól kapott anyag pedig összeállt egy külön gyűjteménnyé. Petrás Jánostól, a Kárpátia zenekar énekesétől kaptunk egy kitűző-gyűjteményt, majd megismertetett minket Rácz Károllyal is, akinek olyan tárgyai voltak, amik beszerezhetetlen relikviák voltak eddig. Sikerült vele is megállapodnunk, így a két gyűjtemény, kiegészítve a meglévővel, már bemutatásra méltóvá vált, hiszen ezt így, egyben sosem látta senki még. A gyűjtemény felöleli a 121 évet, önálló kortörténelem, hiszen olyan szakosztályokat is megmutat, amelyekről ezeken kívül gyakorlatilag semmilyen tárgyi emlék nem maradt fenn. A kitűzőkön keresztül megelevenedik előttünk a múlt, ezért büszkék vagyunk rá, hogy megmutathatjuk. Fontosnak tartjuk, hogy lépést tartsunk a korral, ezért is született a digitális megjelenés ötlete, illetve kiemelném azt is, hogy a Fradi-szurkolók nem csak határainkon belül kíváncsiak a klub történelmére. Ezekkel a webes publikációkkal a világ összes pontjára eljuttathatjuk az FTC múltjának tárgyi örökségét. Külön köszönet a kiállítás létrejöttéért a Telekomnak, Petrás Jánosnak, Rácz Károlynak és Réz Gyulának, nélkülük nem állt volna össze ez a páratlan gyűjtemény!

Bővebben: Fradi.hu