A Reggeli Startban beszélgettek a labdarúgó csapat vezetőjével.

Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját a nyári erősítésekről, Szerhij Rebrov vezetőedző maradásáról, a következő európai labdarúgóidényt illető tervekről és az Újpest esetleges kieséséről is kérdezték a Digi Sport hétfői, Reggeli Start című műsorában.

Orosz Pál elmondta: jó érzés volt háromból háromszor legyőzni az Újpestet az idényben, ez a hab a bajnoki címet köszöntő tortán, majd arra a kérdésre, hogyan fogadnák a zöld-fehérek a kieséstől fenyegetett ősi rivális esetleges búcsúját, így válaszolt:

Ez sport, maradjon bent az, aki méltó arra, hogy benn maradjon. De természetesen a Ferencváros számára jó az, ha az Újpest az első osztályban marad, hiszen az egymás elleniek mindig nagyon jó mérkőzések, és a derbi minden egyes alkalommal magas nézőszámot vonz.

A beszélgetés során szóba kerültek a Szerhij Rebrov vezetőedző távozásával kapcsolatos, a klub által korábban már cáfolt pletykák

Nem kellett maradásra bírni, ő maradni akart, fel sem vetődött, hogy elmenne” – reagált Orosz, hozzátéve, hogy Rebrovnak megvannak a Fradival kapcsolatos tervei, a nyári edzőtábor helyszínét is együtt választották ki.

Amit ő képvisel, az nagyon jó a mostani Ferencvárosnak, a játékosok jól tudnak alkalmazkodni hozzá. A rendelkezésünkre álló keret tökéletesen alkalmas ennek a játékstílusnak a megvalósítására, ezt az eredmények is mutatják” – fogalmazott a vezérigazgató, Rebrovot felkészült, tapasztalt, rendszerben gondolkodó, a fegyelemre nagy hangsúlyt helyező szakemberként jellemezve.

A tervezett nyári erősítésekkel kapcsolatban Orosz Pál nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Természetes, hogy lesz mozgás, hiszen minden évben van, de nagy változásokra nem kell számítani” – mondta, a mostani játékosállományt nemcsak a játékereje, hanem az egységessége miatt is méltatva.

S hogy mi várható a 31. bajnoki címét néhány nappal ezelőtt megszerző Ferencvárostól az európai kupaporondon?

A jelenlegi feltételrendszerrel, játékosállománnyal a Ferencváros Európa Liga-csoportkörös klub, ha ennél is jobb eredményt sikerül elérni, az megint óriási öröm lesz” – érzékeltette Orosz, hogy a BL-csoportkörbe jutás vágyával indulnak harcba, egyben figyelmeztetve: ez nem jelenti azt, hogy a Fradi minden idényben be fog kerülni valamelyik európai kupa csoportkörébe, még ha ez az eredmény potenciálisan benne is van a csapatban.

DigiSport, kivonat: NSO