Pádár Katalin négy évtizede dolgozik clubunkért.

1980. június 17-én töltötte élete első munkanapját a Ferencvárosnál Pádár Katalin, aki e dátum negyvenedik évfordulóján – hiszen azóta is a Fradiért dolgozik – elnöki oklevelet vehetett át a klub ügyvezető alelnökétől, Nyíri Zoltántól.

Pádár Katalin egész családja Fradi-szurkoló volt, náluk a diófán is Fradi-zászló lógott, így aztán hatalmas dicsőségnek élte meg, hogy a klubnál kapott állást, rangnak érezte, hogy a Fradi pénztárosa lehet. Pedig korábban egészen más területre készült, vendéglátó ipari iskolát végzett, igaz, nem sokat dolgozott abban a szakmában, mert férjhez ment és gyermeket szült. Amikor letelt a gyes, épp akkor kerestek pénztárost a Fradihoz, és elnyerte az állást.

Eleinte tátott szájjal néztem, hogy itt a Nyilasi, ott a Magyar Zoli sétál el mellettem, aztán, hogy rám köszön Sike Andris, aztán megszoktam a közeget, amely egyébként semmihez sem hasonlítható – mesélte csillogó szemmel korabeli emlékeit. – Életforma ide tartozni, régen is így volt, és manapság se számolja az ember a nyolc órát, amikor hétvégén meccs van.

Amíg a székházban dolgozott, a sportolók tőle kapták a fizetésüket, ezért gyakorlatilag mindenki ismerte, közvetlen, kedves, figyelmes személyisége miatt pedig kedvelték is. Amikor Dalnoki Jenő a labdarúgócsapat edzője lett, az elnök, Hargitai Károly például a következőképp ismertette össze vele Katit: „Jenőkém, engedd meg, hogy bemutassam neked a székház utánam következő legfontosabb emberét!” Ezzel tréfásan utalt arra, hogy tőle kapja majd a fizetését.

21 éven át dolgozott a székházban, majd a kézilabda szakosztály pénzügyi részlegére került.

Sosem merült fel, hogy itt hagyjam ezt. Jól érzem magam, az életem részévé vált, és talán hozzá tudok tenni valamit a magam területén ahhoz, hogy a lányok sikeresebbek lehessenek, és ha ez így van, kicsit enyém is a siker. Az tény, itt ragadtam, immár 34 éve. Ez idő alatt mindig azt tartottam, hogy nem embereket, hanem az egyesületet szolgáljuk, azon belül a sportolókat és a három E betű eszményét.

A 21. század rohanó világában legtöbben talán elképzelni sem tudják, milyen négy évtizeden át ugyanazért az egyesületért tevékenykedni, épp ezért az FTC népes családja büszke és hálás Pádár Katalin kitartó és pótolhatatlan munkájáért!

Fradi.hu