Clubunk szakosztálya bejelentette az érkezőket, távozókat és a célokról is beszéltek.

Bejelentette új keretét az FTC női vízilabda csapata, amely megcélozza a döntőt a hazai porondon.

Négy fiatal játékost igazolt a következő szezonra az FTC-Telekom Waterpolo női együttese. A korosztályos válogatottakban is bemutatkozó Jenei Kata Tatabányáról érkezik, ám nem lesz neki ismeretlen a közeg, hiszen az előző szezonban már kettős igazolással játszott az FTC ob I/b-s csapatában, ahol meggyőzte a vezetőséget remek hozzáállásával. Kuna Szonja az elmúlt évben az Egyesült Államokban tanult, korábban pedig a BVSC, illetve az UVSE erőssége volt, utóbbival ráadásul háromszor volt magyar bajnok, nyert LEN Kupát és BL-ezüstérmet. Ha jó teljesítményt nyújt a új csapatában, megnehezítheti a szövetségi kapitány, Bíró Attila dolgát a válogatott keretének kijelölésekor. Valentin Kamillát a címvédő UVSE-től tudtuk átigazolni. A 19 éves center a magyar válogatott jövője lehet posztján, a Fradi pedig segíthet neki abban, hogy elérje célját. Egyik riválisunktól, a Dunaújvárosból érkező Vályi Vanda már állandó kerettagnak számít a nemzeti együttesben, mellyel részt vett a 2019-es világbajnokságon, majd bronzérmet nyert a januári budapesti Európa-bajnokságon. A vezetőség koncepciója az volt, hogy fiatal játékosokkal erősítse meg a keretet. Nos, ez sikerült, hiszen a négy új igazolás átlagéletkora 21 év, míg a csapaté 23 év lesz az előttünk álló szezonban.

A keret további változásai:

Béres Gergely a következő szezonban is számít majd az utánpótlásra és szeretne több lehetőséget is adni a felnőttek között már bemutatkozó 2004-es születésű Krénusz Annának, Felkai Sárának és Török Dorinának. Lesz a keretnek egy nagy visszatérője is, hiszen Takács Vivien gyermeke születése miatt nem játszott az előző szezonban, de most már elkezdte a felkészülést a csapattal. Pőcze Panna harmadik szezonját kezdi meg a Népligetben, de eddig kettős igazolással játszott a Fradiban és a Győrben. Most viszont már csak a zöld-fehér együttes kötelékébe tartozik. Ahogy Petik Panna is, aki a 2019/20-as idényben kettős igazolással játszott az OSC UP-csapatában, valamint az FTC felnőtt együttesében, de mostantól már teljesen a zöld-fehérek kötelékébe tartozik. Mindezek mellett három játékostól elköszöntünk, hiszen Gémes Alexa, Huszti Dóra és Ráski Lilla is elbúcsúzik az FTC-től.

Cél a dobogó elérése:

Női csapatunknak ez lesz a negyedik szezonja az ob I-ben, ahol két negyedik hely után nagy esélye volt az éremszerzésre tavasszal, de a koronavírus-járvány miatt eltörölt szezonban nem derülhetett ki, hogy mire lett volna képes a Fradi. Madaras Norbert ezúttal már dobogót vár a megerősödő csapattól. „Célunk az, hogy lépjünk feljebb és álljunk fel a dobogóra ebben az évben és a lehetőségek szerint döntőket játszunk. Azt hiszem, hogy közelebb is vagyunk hozzá, mint valaha voltunk.” – mondata szakosztályunk elnöke, aki ezzel utalt a Magyar Kupára is, ahol eddig háromból háromszor jutottunk el a finálé küszöbéig, de az elődöntőben mindannyiszor megállított minket az UVSE. Reméljük, hogy ez lesz az áttörés éve női csapatunk számára minden versenysorozatban.

A Ferencvárosi Torna Club női vízilabda csapatának 2020/2021-es kerete:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Illés Anna, Jenei Kata, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra, Valentin Kamilla, Vályi Vanda

Szakmai stáb: Béres Gergely (vezetőedző), Gerendás György (szakmai igazgató), Karácsonyi Vazul (másodedző)

Bővebben: Fradi.hu