Továbbra is a Danyi – Elek párossal képzeli el a folytatást a szövetség.

Június 10-i ülésén a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége határozatban fejezte ki szándékát, hogy társ-szövetségi kapitányként Danyi Gábor és Elek Gábor vezesse a szakmai munkát a magyar női felnőtt válogatott élén.

Az MKSZ Elnöksége határozatában felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a nevezett társ szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket 2020. június 15. napjáig folytassa le.

Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal, úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett. Amennyiben sikerül megegyeznünk velük, terveink szerint a 2021 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve a kvalifikációs torna sikere esetén a jövő nyári olimpiáig kötnénk velük szerződést – emelte ki Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

Mindig megtisztelő, ha a magyar válogatott szövetségi kapitányának kérik fel az embert – fogalmazott az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője, Elek Gábor. – Egyelőre én is csak a javaslatról tudok, de nem zárkózom el az egyeztetés elől. Noha Danyi Gáborral tétmérkőzésen még nem volt alkalmunk közösen irányítani a csapatot, az edzések tapasztalata azt mutatta, hogy jól tudunk együtt dolgozni.

Fradi.hu, MKSZ